Terug naar overzicht Terug

Bekeravontuur strandt in Eindhoven


We zijn er woensdagavond niet in geslaagd ons te plaatsen voor de kwartfinale van de TOTO KNVB-beker. In het Philips Stadion verloren we met 3-1 van PSV.

De thuisploeg begon sterk aan de wedstrijd en opende al na zeven minuten de score. Het was centrale verdediger Jarrad Branthwaite die te veel vrijheid kreeg bij een vrije trap van Joey Veerman en de bal langs Mickey van der Hart kopte: 1-0. Binnen het eerste kwartier viel ook nog de 2-0, toen Branthwaite het van afstand probeerde en de bal via het been van Mike te Wierik in het doel belandde.

Zo kenden de ploeg van Dick Lukkien een vervelende start in de lichtstad. PSV verdedigde goed vooruit, waardoor de Emmenaren maar lastig van de eigen helft af kwamen. De voorwaartsen Mark Diemers en Jasin Assehnoun werden dan ook niet vaak gevaarlijk, omdat het niet lukte de bal in de ploeg te houden. Halverwege de eerste helft kreeg Diemers nog wel een schietkans, maar zijn schot miste het doel van PSV-goalie Joël Drommel.

Een heel ander Emmen na rust
Hoewel Lukkien slechts één wissel doorvoerde in de pauze (Jeremy Antonisse verving Lucas Bernadou), leek er na rust een compleet ander FC Emmen op het veld te staan. De Drenten begonnen in het tweede bedrijf met een goede aanval die begon over de rechterkant. Na een ingooi was het vervolgens Diemers die zijn tegenstander uitspeelde en vanaf randje zestien vernietigend raak schoot via de onderkant van de lat: 2-1!

De Emmenaren kwamen ineens veelvuldig op de helft van de thuisploeg en werden ook gevaarlijk. Zo moest Drommel ingrijpen bij een gevaarlijke voorzet van Antonisse en probeerde Diemers het nog maar eens van buiten de zestien. Een goal leverde het helaas niet op en langzaam kwam PSV weer beter in de wedstrijd. Eerst kon Van der Hart nog redden op een inzet van Veerman, maar even later lag de bal er alsnog in; een diepe bal van Veerman belandde via Julius Dirksen en Thorgan Hazard bij Luuk de Jong, die niet aarzelde en laag de 3-1 in het doel schoof.

Het was een tik voor de Drentse formatie, die daarna geen grote kansen meer wist te creëren. Ook PSV werd in de slotfase nauwelijks meer gevaarlijk (behoudens een schot van de ingevallen Ismael Saibari) en zo eindigde deze achtste finale in 3-1.

Zaterdagavond komt FC Emmen weer in actie, dan wacht in de Eredivisie een thuiswedstrijd tegen Fortuna Sittard. De ticketverkoop is geopend voor leden en seizoenkaarthouders. Klik hier voor tickets!

PSV – FC Emmen: 3-1
7. Branthwaite 1-0
14. Branthwaite 2-0
48. Diemers 2-1
76. De Jong 3-1

Statistieken:
Schoten: 12-5
Schoten op doel: 8-2
Balbezit: 68-32
Corners: 1-1

PSV: Drommel; Teze, Branthwaite (85. Boscagli), Ramalho, Van Aanholt (80. Mauro Júnior); Sangaré, Veerman; Bakayoko (61. Saibari), Til (61. Hazard), Simons; De Jong (80. Fábio Silva).

FC Emmen: Van der Hart; Bouchouari, Te Wierik, Araujo, Dirksen, Vos; Veendorp, Bernadou (46. Antonisse), Vlak; Assehnoun, Diemers (77. Scholte).