Terug naar overzicht Terug

BDO official partner Jupiler League


  Door efficiënte en effectieve controle aanpak wordt er allereerst een aanzienlijke kostenbesparing gerealiseerd. Daarnaast zal de samenwerking met BDO voor de Jupiler League clubs leiden tot een verbetering van de kwaliteit van financiële rapportages. Als externe accountant zal BDO de Jupiler League clubs eveneens bijstaan in fiscaal en juridisch advies alsook advisering inzake verbetering financiële ratio’s. BDO zal hierbij actief gaan samenwerken met Ooijendijk Financial Services (OFS), de huidige partner van de clubs inzake financieel procesbeheer. 


Bert Scholten, Partner BDO: “Naast de toegenomen transparantie aangaande de financiële verantwoording door BVO’s, kan tevens een toenemend bewustzijn worden waargenomen bij besturen en directies van de clubs. Wij zijn blij met het feit dat de CED en aangesloten clubs dit mede inhoud wensen te geven door met ons de samenwerking aan te gaan. BDO heeft de nodige ervaring en expertise opgedaan in het betaald voetbal en wij verheugen ons er op dit nu breed in te gaan zetten voor de clubs in de Jupiler League.”
“Met dit partnership komen we wederom een stap dichter bij financiële gezondmaking van de Jupiler League, welke een belangrijke pijler is in het beleid van de divisie”, aldus Patrick Brand Directeur Coöperatie Eerste Divisie.

De belangen van de achttien clubs worden behartigd door de Coöperatie Eerste Divisie (CED). De CED ondersteunt de clubs bij de verdere professionalisering van de Jupiler League en bij het ontwikkelen van centrale programma’s – van mediapartnerships tot maatschappelijk verantwoorde initiatieven als ‘Playing for Success’ en ‘Sportiviteit en respect’. 

BDO is een Nederlands accountants- en advieskantoor met van oudsher een sterke positie in de markt van het MKB en familiebedrijven. BDO Nederland richt zich op de zakelijke dienstverlening en is actief op vier gebieden: Audit & Assurance, Accountancy & Bedrijfsadvies, Belastingadvies en Consultancy.
 

De overeenkomst tussen BDO en Jupiler League is afgesloten