Bas Dost topscorer tegen Bargeres

FC Emmen-trainer Gerry Hamstra liet tegen Bargeres vrijwel zijn gehele selectie spelen, uitgezonderd de doellieden Sander Danes en Thomas Villadsen plus Roy Stroeve die licht geblesseerd was. Lennon Ebeltjes keepte de volle negentig minuten terwijl ook Geoffrey Verweij de hele wedstrijd speelde. De overige achttien spelers moesten het met een helft doen. In het eerste part maakte FC Emmen de meeste indruk en dat gedeelte werd dan ook met een 6-0 voorsprong afgesloten. In de tweede helft stonden er meer ervaren spelers op het veld maar die konden er slechts drie goals aan toevoegen.
De score werd geopend door Robbie Haemhouts die vanaf elf meter mocht aanleggen na een overtreding op Geoffrey Verweij. Halverwege voerde de uitblinkende Geoffrey Verweij de voorsprong op tot 0-2 na een fraaie solo. Vervolgens was het de periode van Bas Dost. De nog A-junior kopte FC Emmen naar 0-3 en kort voor rust voegde hij daar nog twee treffers aan toe. Daar tussen in had Ronald Breinburg voor 0-4 gezorgd. Na de pauze waren de doelpunten duurder. Dat was enerzijds te danken aan het prima werk van Bargeres goalie Dijkstra, anderzijds had vooral Sergio van Dijk het vizier nog niet echt op scherp staan. Geoffrey Verweij had dat wel en maakte er op imponerende wijze 0-7 van. Guus de Vries en Sergio van Dijk, de laatste uit een wegens hands gegeven strafschop, bepaalden de eindstand op 0-9.
Bargeres-FC Emmen 0-9. 10. Haemhouts (strafschop) 0-1, 22. Verweij 0-2, 27. Dost 0-3, 32. Breinburg 0-4, 41. Dost 0-5, 42. Dost 0-6, 56. Verweij 0-7, 75. De Vries 0-8, 88. Van Dijk (strafschop) 0-9. Scheidsrechter: H. Holties. Toeschouwers: 600.

FC Emmen, eerste helft: Ebeltjes; Görtz, Breinburg, De Roo, Geers; Bonevacia, Pannekoek, Haemhouts; Huizenga, Dost Verweij.
FC Emmen, tweede helft: Ebeltjes; Bevaart, Van der Kruis, Wolters, De Vries; Schepers, Demeijer, Kamps; Bernhardt, Van Dijk, Verweij.

Robbie Haemhouts scoorde uit een penalty.