Bas Dost tikt Jong FC Emmen naar zege

Jong FC Emmen stond voor het eerst onder leiding van Alfons Arts die met vijf spelers ouder dan 24 jaar een opvallend geroutineerd elftal tot zijn beschikking had. Ondanks de aanwezigheid van spelers als Ruslan Valeev, Paul Weerman en Ronald Breinburg en met Robert van Westerop in de goal kon de ploeg in de eerste helft niet imponeren. Er werden te veel foutjes gemaakt waardoor FC Zwolle het betere van het spel had. Hoogtepunten waren echter schaars in de eerste helft of het zou de gele kaart na zes minuten voor Stanley Tailor moeten terwijl FC Zwolle op slag van rust een mogelijkheid via Bas Bloemen had. Van Westerop kon de 0-1 echter verhinderen. De tweede helft was levendiger met de eerste kansen voor de gasten. Harvey Bisschop schoot kort na de doelwisseling van grote afstand op de lat maar in de 53e minuut was het wel raak. Anco Jansen passeerde Van Westerop met een laag schot van buiten het strafschopgebied.
In de slotfase kwam Bas Dost in het veld voor Paul Weerman wat tot gevolg had dat er iets anders werd gespeeld. Er werd minder met hoge ballen de spits gezocht waardoor de Zwollenaren opeens in de problemen kwamen. In de 77e minuut was Philip Ties met een geweldige goochelshow bijna de maker van de 1-1 maar vijf minuten later kwam de gelijkmaker er toch. Bas Dost was de maker en vier minuten later stond hij wederom op de goede plek om doelman Theo Brack voor de tweede maal te passeren. Dost kwam daardoor op een totaal van vier goals voor Jong FC Emmen waarmee hij samen met Björn Zwikker en Philip Ties topscorer is van de beloften.
Jong FC Emmen: Van Westerop; Geers, Tailor, Breinburg, Görtz; Kamps (61. Van der Weide), Valeev, Hoolsema (90. De Roo); Zwikker, Weerman (73. Dost), Ties.

Alfons Arts maakt het seizoen af als trainer van de beloften.

Voor Paul Weerman was het zaak speeltijd te krijgen.