Terug naar overzicht Terug

Bart de Groot voor Alexander Bannink


Bart de Groot speelde de vorige week op de plek van Sander Rozema en vervangt nu de met een kuitblessure tobbende Alexander Bannink. Trainer Joop Gall die vrijdag voor de 300e keer in competitieverband als coach optreedt: ,,Hij is natuurlijk geen kopie van Bannink maar zal wel zoveel mogelijk die positie moeten benaderen. Eerlijk gezegd verdient Bart de Groot ook wel een basisplaats want hij zat er al dicht tegenaan en doet het goed de laatste tijd.” Wout Weghorst vertoont nog griepachtige verschijnselen zoals een groot deel van de groep inclusief trainer Gall de afgelopen dagen had en maakt de reis naar Sittard niet mee. Voor hem gaat als wisselspeler Dave Padding mee. Deze uit Hoogeveen afkomstige eerstejaars A-junior is nog zestien, hij viert zondag over een week zijn zeventiende verjaardag, en wordt als een groot talent beschouwd. Op de bank zit verder Said Bakkati die 2 september j.l. voor het laatst heeft gespeeld en vervolgens geblesseerd raakte. Een hele wedstrijd lijkt nog te veel voor hem maar zou wel weer speelminuten kunnen maken.


Om niet verder terug te zakken zou een positief resultaat in Sittard uiterst welkom zijn. De huidige achtste plaats was ook niet nodig geweest treurt Joop Gall nog na. ,,We hebben tegen Sparta zeker niet slecht gespeeld. Vooral voor de rust ging het prima. In de pauze heb ik dan ook aangegeven om na de rust dezelfde dingen te blijven doen maar dat gebeurde niet. We hadden ook gewoon met voorsprong de rust in moeten gaan. Dan laten we in de slotfase de kans liggen om aan de leiding te komen om in de extra tijd ook nog te verliezen. Maar wat het spel op zich betreft ben ik niet ontevreden. Als we in Sittard de nodige scherpte kunnen opbrengen moet daar iets mogelijk zijn.”

Fortuna-coach Wil Boessen heeft geblesseerden in Niels Vet, Jordie Briels, Patrick Ngoyi en Faith Turan. Gevaro Nepomuceno is ook niet honderd procent en begint op de bank, zijn vervanger is Aziz Khalouta. Franco Zenaro is terug van een schorsing maar staat naast de basis.

Opstelling FC Emmen: Van der Vlag; Almeida, Luis Pedro, Siekman, Metaj, Olijve, Rozema, De Groot, Resida, Bergkamp, Martinus.
Opstelling Fortuna: Kaya, Hendrickx, Dreesen, Janssen, Kis, De Boer, Voorn, Vlug, Vankan, Khalouta, Amoah.