Terug naar overzicht Terug

B-junioren vijfde op Eurovoetbaltoernooi


FC Porto had een licht overwicht in de beginfase van het laatste pouleduel, maar in de loop van de wedstrijd meldde Heerenveen/Emmen zich nadrukkelijker voor het Portugese doel. Luciano Slagveer had de grootste kans nadat hij door een slimme pass van Menno Heerkes vrij voor de keeper kwam. Hij kreeg de bal echter niet in het net. Het duel leek af te stevenen op een gelijkspel, maar Slagveer schoot in de laatste minuut toch nog de 1-0 binnen. Het bleek uiteindelijk niet genoeg om bij de eerste twee te eindigen.

Daarom restte voor de Friezen het duel om de vijfde plaats tegen Feyenoord. Een schot net over het doel in de eerste minuut van Daniel Geissler leek een voorbode op een spetterende wedstrijd, maar dat viel tegen. Heerenveen/Emmen was wat dominanter, maar bleef het vooral van afstand proberen. Feyenoord werd ook sporadisch gevaarlijk, zo had Bas Douma in de tweede helft een knappe reactie op een Rotterdamse kopbal.

Vlak daarna kwam Feyenoord alsnog op voorsprong via Moreno Rutten. Vijf minuten voor het einde zorgde Arsenio Valpoort voor de gelijkmaker. Een schot van Slagveer werd door de Feyenoord goalie niet goed verwerkt, waarna Valpoort profiteerde: 1-1. In de beslissende strafschoppenserie pakte Bas Douma twee penalty’s. Luciano Slagveer, Michael Chacon, Kenny Otigba hadden wel succes vanaf elf meter, waarna Ferry Stollenga Heerenveen/Emmen naar de vijfde plaats schoot.