Terug naar overzicht Terug

B-jeugd tweede op toernooi in Slagharen


FC Emmen B1 moest op het toernooi van JCLE (Jeugd Combinatie Lutten Emms) opboksen tegen A-juniorenelftallen van amateurcubs. In de poule werd van KOSC A1 (3-1) en De Zweef A1 (6-1) gewonnen en tegen JCLE werd een 1-1 gelijkspel bereikt. In de halve finale klopten de Emmenaren vervolgens JCLE met 1-0 waarbij de goal werd gescoord door Gianluca Caria die het gehele seizoen wegens een gescheurde kruisband aan zich voorbij had moeten laten gaan. SVBO A1 was in de eindstrijd de tegenstander. Na 0-0 moesten strafschoppen de beslissing brengen en die werden door de Bageroostervelders net iets beter verzorgd. 


FC Emmen C1 verloor eerst met 1-0 van Farum BK (Denemarken) en ging vervolgens met 4-1 onderuit tegen het Noorse Stabaeck Fotbal. Vrijdag werd met 1-0 van B93 verloren en 1-1 gelijkgespeeld tegen Askims IK waardoor FC Emmen C1 als vierde in de poule van vijf eindigde. De D-jeugd van FC Emmen is als vierde en laatste in de poule geëindigd. Het verloor met 2-0 en 5-0 van de gerenommeerde Zweedse clubs Ifk Göteborg en AIK Stockholm en speelde 1-1 gelijk tegen de latere poulewinnaar Aalborg BK. In de tweede ronde gingen de Emmenaren met 6-1 onderuit tegen Kolding en ook Valerenga FB was met 2-1 te sterk.
FC Emmen A1, als invaller voor NEC Nijmegen A1, nam deel aan het sterk bezette toernooi van de vereniging Vriendenschaar uit Culemborg. Op de eerste dag werden nederlagen geleden tegen Willem ll (0-4) en Esbjerg (0-2). Tegen het Belgische Anderlecht werd met 1-1 gelijk gespeeld. Op zondag verloren de Emmenaren met 1-0 van SC Feijenoord om de laatste poulewedstrijd tegen het organiserende Vriendenschaar met 4-0 te winnen. FC Emmen mocht vervolgens nog uitkomen tegen Ajax Cape Town in de strijd om de negende en tiende plek en ging met 5-0 ten onder.