B-jeugd ook tegen FC Omniworld onderuit

AFC A1-FC Emmen A1 2-4
Na een helft spelen leken de kaarten op het Amsterdamse sportpark Goed Genoeg te zijn geschud. De thuisclub leidde met 2-0 en de Emmenaren hadden niets in te brengen. Al in de tiende minuut stond het 1-0 nadat Kevin Görtz niet bij de les was. Na een half uur spelen verhoogde de thuisclub tot 2-0 toen een vrije trap koppend in de 2-0 werd omgezet. FC Emmen kreeg in de eerste drie kwartier geen enkele doelrijpe kans. Coach Gerhard Hüsers haalde in de rust zijn beste donderspeech uit de kast en bracht ook gelijk drie wissels aan. Dat hielp want de rollen waren opeens omgedraaid. Al in de 46e minuut scoorde Bas Dost op aangeven van Richard Johannes de 1-0: zijn eerste doelpunt voor de A-jeugd. Het werd de middag van Bas Dost want ook de tweede en vierde kwamen op zijn naam. De 2-2 viel in de 50e minuut en de 2-4 in de 75e na een combinatie met Randy van der Weide. Daar tussen in had Björn Zwikker in de 70e minuut voor de 2-3 voorsprong gezorgd in combinatie met Bas Dost.
Als bijzonderheid viel nog te noteren dat doelman Lennon Ebeltjes, die werd gespaard omdat hij aanstaande maandag bij de beloften in de goal staat, in de slotfase als veldspeler werd ingezet bij gebrek aan wisselspelers wegens een schorsing van Patrick Roukema en enkele ziekte gevallen. Hij deed dat alleszins aanvaardbaar.
FC Emmen A1; Springer; Van Bergen, Görtz, De Roo, De Almeida; Moolhuizen (46. Nouri), De Groot (46. Zwikker), Dekker; Johannes, Dost (88. Ebeltjes), Manuel (46. Van der Weide).

FC Emmen B1-FC Omniworld B1 1-2
De Emmenaren kwamen aanmerkelijk beter voor de dag dan een week eerder tegen BV Veendam. Het spel was beter verzorgd en er werden ook kansen gecreëerd. Toch namen de bezoekers de leiding toen Miquel Wellis een goed opgezette aanval keurig afrondde. De voorsprong voor de Polderbewoners hield echter maar twee minuten stand. Rechterspits Rick ten Voorde maakte gebruik van een missertje in de verdediging van de gasten en scoorde na goed doorzetten de 1-1. De tweede helft ging redelijk gelijk op met in de 52e minuut een mogelijkheid voor Jordy Beeksma die echter niet verder dan het zijnet kwam. Een scheidsrechterlijke dwaling zorgde voor de beslissing in het nadeel van de Emmenaren. In de 64e minuut onderschepte doelman Pieter IJzerman een counter door de bal van de voet van een Almeerder te plukken maar scheidsrechter Heuvelman zag er een strafschop in. Graham Bond scoorde daaruit de 1-2 waarna FC Emmen B1 nog verwoede pogingen ondernam om alsnog een puntje in eigen huis te houden maar het slaagde niet in die opzet .
FC Emmen B1: Pieter IJzerman; Kuilder, Schijff (75. Oosting), Siekman, Van der Berg; Van Aanholt, Beeksma, Bal: Ten Voorde, Wakker, Van der Graaf (63. Caria).

Rick ten Voorde scoorde de 1-1.

FC Emmen D1-Rood Geel 10-1
In de eerste helft zag het er helemaal niet naar een zege in de dubbele cijfers uit. Hekkensluiter Rood Geel hield tegen de koploper verrassend goed stand en slaagde er zelfs na de 1-0 voor FC Emmen de stand weer in evenwicht te brengen. Daarna kregen de Leeuwardenaren nog een aardige kans om op voorsprong te komen maar die werd niet benut. Bij rust stond het daarom dan ook maar 3-1 waarbij Pascal Huser voor alle Emmer goals zorgde. ,,Ondanks de uiteindelijke grote uitslag was ik niet tevreden over ons spel”, liet coach Nico Haak noteren. ,,Na rust werd het beter en werd de uitslag naar aanvaardbare cijfers getild.” Pascal Huser en Michael Chacon scoorden beiden vier maal en Stan Ypenburg nam er twee voor zijn rekening.
FC Emmen D1: Rob Schuldink (31. Bos); De Jong, Jonkers, Roijkens, Wessels; Mol (15. Chacon), Rasevic, Ypenburg; Meijer (20. Warmolts), Huser, Wouter Schuldink (31. Strating).