B-jeugd handhaaft zich, D1 tegen FC Groningen om titel

FC Emmen A1-Stormvogels Telstar A1 5-0
FC Emmen was de betere ploeg in een duel waarin niets meer op het spel stond. In de eerste helft scoorden Richard Johannes (36) en Danny Jaspers (39). In het laatste kwartier verhoogden Bas Dost (75), Björn Zwikker (80) en nogmaals Dost (85) tot 5-0. Bij FC Emmen werd afscheid genomen van Rick Kleinenberg, Mark van Bergen en Helal Nouri.
FC Emmen A1: Ebeltjes; Kleinenberg (48. Zwikker), Roukema, De Roo, De Almeida; Van Bergen (70. Moolhuizen), De Groot (65. Dost), Dekker; Johannes (52. Van der Weide), Jaspers, Manuel.

BV Veendam B1-FC Emmen B1 0-7
Hoewel de uitslag wellicht anders doet vermoeden had FC Emmen het aanvankelijk best moeilijk met de Veendammers. Het doel van Pieter IJzerman kwam zelfs af en toe onder druk te staan. Maar ruim halverwege pakte FC Emmen het initiatief om het niet meer af te staan. Corbin Kuilder opende de score met een fraai boogballetje in de 26e minuut. Kort daarna raakte Jessie van der Graaf de paal maar zes minuten voor de thee kwam de 0-2 er toch middels Wesley Wakker. Na de pauze profiteerde FC Emmen snel van kapitale fouten in de Veendammer defensie. Wesley Wakker (44) en Jordy Beeksma (50) maakten daarvan gebruik. In de laatste tien minuten maakten Jessie van der Gaarf met twee treffers en Jordy Beeksma met eentje er een zevenklapper van.
FC Emmen B1: Pieter IJzerman (60. Koops); De Vries, Wolbers, Schijff, Siekman (22. Dos Reis); Beeksma, Van Aanholt (60. Kazantzis), Kuilder, Ten Voorde (47. Caria), Wakker (47. Oosting), Van der Graaf.

Doelman Pieter IJzerman is hier geen meester van de situatie.

Wesley Wakker heeft uitgehaald voor de 0-2

Jessie van der Graaf kijkt teleurgesteld nadat hij de paal had geraakt.

René Wolbers (links) en Frank Schijff vormden een hecht koppel.

De trouwe aanhang werd niet teleurgesteld (Foto’s FC Emmen Media).

AGOVV C1-FC Emmen C1 3-2
Een vervelende wedstrijd waarin de thuisclub twee keer rood zag en aan Emmer zijde Roan Poelstra en Ferry Stollenga met geel huiswaarts keerden. De Apeldoorners profiteerden in de eerste helft twee keer van het inspiratieloze spel van FC Emmen. In de 48e minuut werd het ook nog 3-0. FC Emmen had overigens in de beginfase wel kansen gehad maar vier goede mogelijkheden waren niet voldoende om tot scoren te komen. In de 53e minuut was het dan Simon IJzerman die tot 3-1 verkleinde. Twee minuten later maakte Robin Fokkens er nog 3-2 van maar verder kwam FC Emmen niet.
FC Emmen C1; Vos; Van Bree (36. Fokkens), Poelstra, Hoff (47. Stollenga), Westebring, Heerkes, Slagveer, Koenders, Simon IJzerman, Bos, Locadia.

Emmen AV D1-FC Emmen D1 0-5
FC Emmen moet door deze winst een beslissingsduel om de titel tegen FC Groningen D1 spelen. Beide clubs zijn het eens geworden op 12 mei te Gasselte. De zege op Emmen amateurs leek eventjes in gevaar te komen toen Emmen AV wegens hands in de beginfase een strafschop kreeg toegewezen. Deze werd echter over geschoten. In de 12e en 13e minuut zetten Boris Rasevic en Nick Westebring met een heel fraai doelpunt de FC op 0-2. Op het vreselijk slechte bijveld werd na de pauze Michael Chacon ingebracht en die maakte en er met een hattrick in de 45e, 48e en 52e minuut 0-5 van.
FC Emmen D1; Bos (31. Rob Schuldink); Mol (31. Rijkens), Jonkers (31. Room), Bouws, Strating, Westebring, Rasevic, Wessels, Huser (31. Chacon), Warmolts, Ypenburg (31. Wouter Schuldink).