AZ A1 beter in kansen benutten dan Emmen A1

AZ A1-Emmen A1 3-1

Emmen A1 liet zich ook in Alkmaar niet wegspelen maar moest wel weer een nederlaag incasseren. Toch verdiende het elftal van trainer Albert Koops een compliment volgens elftalleider Harrie Hiddes. ,,Als team hebben we gewoon erg goed gespeeld en het grootste deel van de wedstrijd AZ onder druk gehouden. Uiteindelijk ga je dan door persoonblijke fouten en eigen onvermogen om de kansen af te werken de boot in.”
De eerste helft werd met een 1-0 stand afgesloten. Het doelpunt viel na twintig minuten na een verdedigingsfoutje. Vijf minuten na de pauze trok Emmen de stand echter gelijk door toedoen van Daniel Manning. Emmen kreeg via o.a. Emiel de Vries, Tom Boelen en Manning kansen om op voorsprong te komen maar de bal wilde er maar niet in. AZ had wat dat betreft minder problemen en scoorde toch nog twee keer. Opvallend was dat bij Emmen niet werd gewisseld. Wegens blessures, ziekte en een tweetal schorsingen was er een bankbezetting van slechts twee spelers.
Opstelling Emmen A1: Danes; Schenkel, Doorn, Wigger, Klaassens; Benali, De Vries, Manning; Reins, Boelen, Wever.

Emmen B1-NEC B1 1-1

Het zag er lang naar uit dat Emmen B1 de drie punten zou pakken maar de Nijmegenaren maakten twee minuten voor tijd alsnog gelijk. Emmen bleef hierdoor op de ranglijst een plaats boven NEC staan maar heeft wel een duel meer gespeeld. De overwinning zou dus erg belangrijk zijn geweest en Emmen B1 heeft er ook alles aangedaan om dat doel te bereiken. In de eerste helft begon NEC zelfbewust en kreeg ook kansjes maar bleek de titel van minst scorende ploeg in de eredivisie niet voor niets te dragen. Emmen kreeg in de eerste veertig minuten een mogelijkheid en die werd ook prompt benut. Een slechte uittrap van doelman Skever bracht Bjorn Zwikker in balbezit en vanaf ruim twintig meter mikte de Emmenaar de bal in de goal: 1-0. Vijf minuten na de pauze kreeg Zwikker een goede kopkans maar zag de bal over de lat gaan. In de 66ste minuut leek invaller Jurnel Rojer voor de bevrijdende 2-0 te gaan zorgen maar schoot tegen de paal. Het bleef daardoor een open wedstrijd met een steeds feller opdringend NEC. Twee minuten voor tijd viel dan de niet onverdiende gelijkmaker. jeugdinternational Manwell Artoumain werkte een prima aanval over rechts doeltreffend af: 1-1. Kort daarna mocht Emmen doelman Tom Eulink bedanken dat het geen 1-2 werd toen hij een schot van de vrijstaande Peter Hendriks over de lat werkte.
Opstelling Emmen: Eulink; Balsala, De Roo (70. De Vries), Hindriks, Guchelaar; Hoolsema, Zwikker (67. Rog), Otten (49. Husers); Voorintholt, Bruinsma (41. Rojer, 77. Jaspers), Kamps.

AZ C1-Emmen C1 uitgesteld

Door een communicatiefout werd deze wedstrijd uitgesteld. Emmen was van mening dat pas zondag de reis naar Alkmaar moest worden aanvaard maar dat bleek op een misverstand te berusten. Het stond voor zaterdag op het programma.

Noordscheschut D1-Emmen D1 0-4

Een normale overwinning voor Emmen D1 hoewel de doelpunten pas in de tweede helft vielen. In het eerste gedeelte was Yannis Kazantsis twee keer dichtbij een treffer terwijl Jori Bouws na een solo de paal trof. In de achtste minuut na de rust kwam de doelpuntenmachine op gang. Uit een prima aanval zorgde Aaron Petstra voor de afwerking. Na een schot op de paal van Wouter Beijering verhoogde Rick ten Voorde na een kwartiertje tot 0-2. Tien minuten later rondde Gianluca Caria voorbereidend werk van Rick ten Voorde af: 0-3. In de laatste minuut schoot Rick ten Voorde zijn ploeg naar de verdiende 4-0 zege.
Opstelling Emmen D1: Blanken; Pieters, Kazantsis, Rog (Caria), Stevens; Bouws (Hoff), Petstra, Mensinga (Hoek); Beijering, Ten Voorde, Arling (IJzerman).