Terug naar overzicht Terug

Anco vertrekt naar NAC Breda


Anco Jansen maakt de overstap naar NAC Breda. De 31-jarige aanvoerder verlaat FC Emmen na bijna vier jaar trouwe dienst.

Sinds Anco in 2017 in Drenthe neerstreek, ging het crescendo met onze club. In zijn eerste seizoen in het rood-wit promoveerden we voor het eerst in de geschiedenis naar de eredivisie. In de 1-3 overwinning in de finale van de play-offs was hij bij ieder doelpunt betrokken. Zelf nam de Messi van de Meerdijk de bevrijdende 1-2 voor zijn rekening. Hij zal voor altijd een van onze promotiehelden zijn.

Eenmaal in de eredivisie schitterde Anco vanaf de linkerkant vaak met prachtige acties. Zo liet hij vorige week tegen PSV nog een fantastisch én functioneel passje zien. Ondanks onze positie op de ranglijst kun je daar als liefhebber alleen maar van genieten.

Ook scoorde de publiekslieveling regelmatig belangrijke goals, waarvan vooral het afstandsschot tegen ADO Den Haag op 10 februari 2019 bij veel Emmenaren nog op het netvlies staat. Een keiharde pegel in de kruising die vlak voor tijd een 3-2 overwinning betekende. En wat te denken van de 2-0 tegen FC Twente in de 93ste minuut, waarmee ook toen de drie punten definitief in Emmen bleven.

Vorig seizoen kampte Anco met een vervelende blessure, waardoor hij minder aan spelen toekwam. Uiteindelijk speelde hij 89 officiële wedstrijden voor onze club, met als laatste optreden afgelopen zondag tegen Willem II.

Anco, bedankt voor alles en heel veel succes bij NAC!