Terug naar overzicht Terug

Amerikanen de baas over Jong FC Emmen


 Jong FC Emmen heeft het oefenduel tegen het uit Chicago afkomstige Sockers FC met 2-1 verloren. Op zich niet zo’n rare uitslag omdat de Amerikanen twee dagen eerder met slechts 2-1 verloren van de hoofdmacht van FC Omniworld. De Emmer beloften hadden het moeilijk tegen de fanatieke Amerikanen die geen meter ruimte weg wensten te geven. De opbouw van Jong FC Emmen kwam daardoor maar moeilijk van de grond. Daarbij hadden de gasten wel het voordeel met een selectie van zo’n 23 spelers voortdurend door te kunnen wisselen terwijl Jong FC Emmen het bij slechts drie wissels hield.
FC Emmen kreeg eerst een kansje voor Steven de Blok na twintig minuten spelen maar hij tikte voorlangs. Vijf minuten later moest aan de andere kant Tim Siekman op de doellijn redding brengen. Zo rond een half uur spelen kwamen de gasten vervolgens op voorsprong met een kopbal uit een vrije trap. Op slag van rust bracht linkerspits Jan Stoker de stand in evenwicht door bij de tweede paal een voorzet vanaf rechts in te tikken.
In de tweede periode kreeg FC Emmen nauwelijks reële scoringskansen, alleen Steven de Blok rook nog even aan een mogelijkheid nadat de doelman een schot van Gill Göbel niet onder controle kreeg. Meer dan een hoekschop leverde het niet op. Op dat moment was de stand reeds 1-2 dankzij een treffer van de razendsnelle linkerspits, type Demarcus Beasley, van Sockers FC. Het door Pieter IJzerman verdedigde doel kwam nog een aantal malen in gevaar maar het bleef bij 1-2.
Jong FC Emmen: IJzerman; Vermeer (46. Madani), Wolbers, De Jonge, Siekman, Moolhuizen (46. Bergsma), Oosting, Fidom, De Blok, Göbel, Stoker (46. Prijs).


Veel comfort werd de gasten niet geboden.


Twee voorbeelden hoe Sockers FC verdedigde: op de tweede foto wordt Jeroen Bergsma aangepakt en hierboven krijgt Jos Fidom het met twee verdedigers te maken.

Jan Stoker tikt de 1-1 binnen.

De kans voor Steven de Blok (links) gaat verloren).

Tim Siekman lijkt de bal met de hand te spelen (Foto’s FC Emmen Media).