Terug naar overzicht Terug

Almere City wil FC Emmen beentje lichten


Dat FC Emmen dit seizoen tot het bedreigde soort zou gaan horen was bepaald niet de verwachting bij de start van de competitie. De tot 27 spelers aangezwollen selectie zou zich tot in ieder geval aan het rechterrijtje moeten onttrekken. Dat zelfde werd ook zo ongeveer in Almere beweerd en ook daar is die voorspelling (nog) niet uitgekomen. Met als gevolg dat beide clubs voorlopig alles in het werk moeten stellen uit de gevarenzone te komen in plaats van aan hogere doelen te denken. Toch is het spel van bijvoorbeeld FC Emmen dikwijls zeker aanvaardbaar, alleen is er te vaak een groot verval in de wedstrijd. In Emmen en omgeving vroeg men zich de afgelopen dagen nog steeds verbijsterd af hoe het kon dat van De Graafschap werd verloren terwijl het de beste eerste helft tot nu toe speelde met zeker een handvol opgelegde kansen. Almere City won overigens wel thuis van datzelfde De Graafschap wat de enige thuiszege tot nu toe is.

Bij Almere City is Dick de Boer recentelijk als hoofdtrainer afgelost door Fred Grim, de oud doelman van SC Cambuur en Ajax die de A1-jeugd van Ajax onder zijn hoede had. Grim, voor wie de oorspronkelijke doelstelling van het halen van de play offs niet geldt, startte met twee verliesbeurten maar pakte afgelopen vrijdag de eerste driepunter door uit nog wel met 2-1 van Telstar te winnen. Een wedstrijd die twintig minuten werd onderbroken wegens onweer gepaard met zware regenval. Almere City zit daardoor ongetwijfeld in de winning mood voor het duel tegen FC Emmen dat na slechts een punt uit de laatste vier wedstrijden te hebben behaald, dat gevoel waarschijnlijk niet zal hebben.

Ondanks de lage klassering bezit Almere City toch wel degelijk kwaliteit. Zo is er ervaring genoeg met spelers als Sander Keller, Paul Beekmans, Rowin van Zaanen, Charles Dissels, Jason Oost, Leroy Resodihardjo en doelman Dennis Gentenaar. Verder jong talent als Hicham Faik, Ricardo Kip, Robert Gierain en Stefano Lilipaly. Daar moet meer uit te halen zijn wordt in Almere gedacht, vandaar ook de trainerswisseling. Dick de Boer is overigens niet werkloos, hij is technisch-directeur geworden en zat afgelopen vrijdag in Emmen op de tribune om FC Emmen tegen De Graafschap te bekijken.

FC Emmen is tot nu zeven keer bij Almere City op bezoek geweest en daar meestal weinig vreugde aan beleefd. Alleen de eerste wedstrijd, op 10 februari 2006, werd gewonnen. De uitslag was 3-4 met bij FC Emmen een uitblinkersrol voor Rachid El Khalifi die alle vier Emmer doelpunten voorbereidde. Die wedstrijd werd, toen de thuisclub nog als FC Omniworld door het leven ging, op gewoon gras gespeeld. Daarna werd het kunstgras aangebracht en vervolgens won FC Emmen daar nooit meer met vijf nederlagen en een gelijkspel. In de selectie die gaat pogen om de negatieve reeks in Almere te doorbreken zijn twee wijzigingen ten opzichte van een week eerder te verwachten. Kevin Görtz en Shkodran Metaj maken plaats voor Kelvin Maynard en Kay Velda. Antoine van der Linden zit nog een wedstrijd schorsing uit en Rutger Worm is nog niet fit.
De opstelling: Van der Vlag; Bakkati, Maynard, De Wit, Kunst, Wijks, Velda, Bannink, De Visscher, Ter Heide, Weghorst.


  

Joseph Oosting met schuin achter hem Jannes Wolters tijdens FC Omniworld-FC Emmen op 10-02-2006. De scheidsrechter is Te Brake.