Terug naar overzicht Terug

Almeida en Bergkamp tegen Excelsior in de basis


Trainer Joop Gall legt uit waarom hij de voorkeur geeft aan Bergkamp boven Weghorst. ,,We hebben het nu vier wedstrijden aangezien en zijn niet echt tevreden over het functioneren van Wout Weghorst. Zo wint hij heel weinig duels. In zijn totaliteit verliest hij zelfs negentig procent van de duels. Zijn koptechniek moet beter, ook zijn aannames zijn dikwijls wat ongelukkig. Het afgelopen seizoen zijn we ook bezig geweest om hem beter te laten functioneren, hoe hij met zijn krachten moest omspringen. Na vier wedstrijden is dat niet voldoende verbeterd waardoor we nu Roland Bergkamp een kans geven. Hij is wel een ander soort spits, hij lijkt me beter in de duels. En misschien geeft het spelen tegen zijn oude club Excelsior ook nog extra motivatie.” Leandro Resida brengt gemiddeld te weinig vindt Gall. ,,Vooral in de tweede helft valt hij nogal eens weg. Tegen Jong Ajax heb ik hem eigenlijk niet gezien. Daarom geef ik de voorkeur aan Elson Almeida.”

FC Emmen–Excelsior Rotterdam is een opmerkelijke ontmoeting. Beide clubs staan na vier wedstrijden namelijk exact gelijk met hetzelfde aantal gelijke spelen en een nederlaag en ook de doelcijfers zijn precies gelijk. Dat de gasten desondanks een plaatsje hoger staan, is louter een kwestie van wie komt het eerst in het alfabet. Voor FC Emmen staat er komende vrijdag de derde thuiswedstrijd op het programma. Na gelijke spelen in eigen huis tegen Achilles ’29 en FC Den Bosch zou het een goede zaak zijn om deze keer met een overwinning van de fraaie grasmat van het stadion aan de Meerdijk af te stappen.  Dat moet dan gebeuren tegen het Rotterdamse Excelsior van nieuwe trainer Jon Dahl Tomasson dat ook nog op de eerste driepunter wacht, maar dus net als FC Emmen drie maal gelijk heeft gespeeld. FC Emmen kan met enig vertrouwen het duel ingaan gelet op het goede spel in de tweede helft tegen Jong Ajax. Excelsior speelde gelijk tegen FC Dordrecht wat ook geen slechte prestatie is.


Was vorig seizoen een teleurstelling voor Excelsior omdat het als degradant op de voorlaatste plek eindigde, dit jaar hoopt de club op verbetering. Zo is scorend vermogen aan de ploeg toegevoegd met Lars Veldwijk, die vorig seizoen 14 keer scoorde voor FC Dordrecht, en de ex-Veendammer Lars Hutten die 12 maal succesvol was voor de Groningers in het afgelopen seizoen. Hutten scoorde inmiddels al drie maal terwijl Veldwijk een keer succesvol was maar miste tevens een strafschop. FC Emmen-Excelsior staat voor de 22e keer op het programma. FC Emmen won thuis negen maal, speelde zes keer gelijk en verloor eveneens zes maal van Excelsior. 

Opstelling FC Emmen: Van der Vlag, Bakkati, Luis Pedro, Siekman, Metaj, Olijve, Rozema, Bannink, Almeida, Bergkamp, Martinus.