Terug naar overzicht Terug

Alleen winst voor FC Emmen D1


Vitesse/AGOVV A1-FC Emmen A1 5-3
FC Emmen A1 kwam in Apeldoorn tegen het nog om de titel strijdende Vitesse/AGOVV drie keer op voorsprong maar ging uiteindelijk met lege handen naar huis. De Emmenaren hadden te kampen met personele problemen, zo moest Martin de Roo na de warming up afhaken en had Rick Kleinenberg zich ziek gemeld. Björn Zwikker mocht het daarom als vrije verdediger proberen. In de 6e minuut kwam FC Emmen door Rik Jan de Groot na aangeven van Randy van der Weide op 0-1. Twee minuten later trokken de gastheren gelijk. Het zelfde verhaal na de 1-2 van Bas Dost in de 22e minuut want twee minuten later stond het 2-2. Rik Jan de Groot liet ook nog twee prima mogelijkheden liggen. Na rust zette Rik Jan de Groot zijn ploeg wederom op voorsprong maar opnieuw was het vrij vlot weer gelijk. De kwetsbare achterhoede van FC Emmen moest in het laatste kwartier echter nog twee maal buigen.
FC Emmen A1: Ebeltjes; Van Bergen, Zwikker, Roukema, De Almeida; Moolhuizen, De root, Dekker; Johannes (Jaspers), Dost, Van der Weide (Manuel).


FC Emmen B1-FC Zwolle B1 0-0
In een op laag niveau staande wedstrijd pakte FC Emmen B1 een puntje tegen middenmoter FC Zwolle. Het duel had gezien de precaire stand van de Emmenaren eigenlijk winst moeten opleveren maar dat zat er niet in. He was een duel met weinig mogelijkheden aan beide kanten. De thuisclub begon in het laatste kwartier meer pressie uit te oefenen met een goede kans voor Wesley Wakker. De aanvoerder trof echter niet. De Emmenaren blijven hiermee op de tiende plaats staan met een punt voorsprong op nummer elf Stormvogels Telstar dat onverwachts een punt haalde tegen koploper Ajax B2. Go Ahead Eagles en AFC hebben respectievelijk een punt meer en evenveel punten als FC Emmen. Ze hebben echter een wedstrijd achterstand en spelen komende zaterdag tegen elkaar.
FC Emmen B1; Pieter IJzerman; De Vries, Wolbers, Siekman, Van der Berg, Schijff (57. Caria), Kuilder, Van Aanholt, Beeksma, Wakker, Ten Voorde. 

  

De Zwolse doelman houdt René Wolbers (links) van een doelpunt af.

Rick ten Voorde (links) laat remsporen achter.

Zoek de bal voor het Zwolse doel.

Gianluca Caria kon FC Emmen ook niet op winst zetten.

FC Emmen C1-Emmen AV C1 2-2
Een kostbaar puntje voor de C-jeugd van Emmen AV dat in degradatiegevaar is. De partijen waren redelijk tegen elkaar op gewassen hoewel FC Emmen wat beter combineerde. Het had ook de eerste kans via Simon Ijzerman die in de 10e minuut de lat raakte. Na een klein half uur kwam Emmen AV onverwachts aan de leiding via een afstandsschot van Arjan Bas. Op slag van rust trok Jurgen Locadia de stand na aangeven van Simon IJzerman de stand gelijk: 1-1. In de eerste helft was er een trieste afgang van Raimundo, de speler van Emmen AV die zowel door FC Emmen als FC Groningen wordt begeerd. Hij zakte plotseling in elkaar en werd later naar het ziekenhuis vervoerd. In de 20e minuut van de tweede helft leek FC Emmen C1 orde op zaken te stellen met de 2-1 van Locadia maar een treffer van in eigen doel zorgde alsnog voor de gelijkmaker. Verdediger Robin Fokkens speelde terug op doelman Berends die echter werd verrast dor een polletje.
FC Emmen C1: Berends: Van Bree (65. Vos), Mensinga, Poelstra, Bos (36. Westebring), Heerkes, Locadia, Koenders, Simon IJzerman (36. Beijering), Hindriks (50. Hoff), Slagveer (36. Fokkens). 

Mike Koenders (rechts voorgrond) met een heel stel achtervolgers.

Arjan Bas heeft Emmen AV op voorsprong gebracht.

Doerman Yannick Berends van FC Emmen C1 werd twee maal gepasseerd.(Foto’s FC Emmen Media).

FC Emmen D1-Be Quick 1887 D1 11-1
Tegen de nummer voorlaatst Be Quick viel weinig eer te behalen voor FC Emmen D1 dat van begin tot het einde de toon aan gaf. Dat leidde met goed voetbal tot een ruststand van 6-1 en uit de vele mogelijkheden na de pauze werden nog eens vijf in doelpunten omgezet. Topscorer was Michael Chacon met vier voltreffers: de overige doelpunten werden gescoord door Pascal Huser, Wouter Schuldink, Julian Mol, Stan Ypenburg, Nick Westebring, Harold Strating en Danny Bouws.
FC Emmen D1: Bos (31. Rob Schuldink); Rijkens, Jonkers, Wessels (31. Rasevic), Strating, Warmolts, Bouws, Westebring (31. Ypenburg), Huser (31. Mol), Chacon (31. De Jong), Meijer (31. Wouter Schuldink).