Terug naar overzicht Terug

Alfons Arts en Michel van Oostrum in technische staf FC Emmen


FC Emmen voegt oud-spelers Alfons Arts en Michel van Oostrum voor de rest van het seizoen toe aan de technische staf. Arts (58) zal aan de slag gaan als interim-hoofdtrainer, met Van Oostrum (57) en Marc Hegeman als assistenten. Laatstgenoemde maakte al onderdeel uit van de technische staf van het eerste elftal. Daarnaast zal teammanager Antoine van der Linden zich ook nadrukkelijker met het voetbaltechnische deel van de club bezighouden.

FC Emmen en Arts hebben de intentie uitgesproken dat Arts ook na dit seizoen een rol bij de club zal vervullen. Arts speelde tussen 1996 en 2003 in totaal 223 wedstrijden voor FC Emmen. Vervolgens was hij tot 2007 assistent-trainer bij de club. Van 2010 tot 2013 was hij hoofdtrainer van Cambuur, de afgelopen jaren was hij assistent bij FC Groningen.

Van Oostrum zal zich als assistent-trainer voornamelijk bezighouden met de spitsen van de eerste selectie. Hij speelde tussen 1990 en 2002 verdeeld over verschillende periodes in totaal 339 wedstrijden voor FC Emmen en scoorde daarin 196 keer. Daarmee is hij de speler met de meeste wedstrijden én meeste doelpunten voor de club. Eind februari werd voor de hoofdingang van stadion De Oude Meerdijk een eretegel gelegd voor de spits, die ook coördinator is van oud-FC Emmen. Als trainer heeft hij ervaring bij meerdere amateurclubs.

Met Arts, Van Oostrum en Hegeman (die 140 wedstrijden voor de club speelde) heeft FC Emmen nu drie oefenmeesters met een rijke historie bij de club. Technisch manager Nico Haak: “Wij vinden het ontzettend belangrijk om het ‘FC Emmen DNA’ terug te zien binnen de club en dus ook op het veld. Met de komst van Alfons en Michel halen we ervaren mannen binnen die een hart voor de club hebben.”

Foto: Cor Lasker Fotografie