Terug naar overzicht Terug

Alfons Arts assistent-trainer


Alfons Arts is de komende drie seizoenen assistent-trainer bij onze eerste selectie. De 58-jarige oud-speler van de club zal dus de nieuwe hoofdtrainer Robin Peter assisteren.

Alfons speelde tussen 1996 en 2003 in totaal 223 wedstrijden voor FC Emmen. Vervolgens was hij tot 2007 assistent-trainer bij de club. Van 2010 tot 2013 was hij hoofdtrainer van Cambuur, daarna was hij assistent bij FC Groningen.

Eind vorig seizoen werd Arts aangesteld als interim-trainer. Onder zijn leiding wonnen we de laatste vier competitiewedstrijden en lukte het toch nog om plaatsing voor de play-offs af te dwingen. Daarin schakelden we FC Dordrecht uit, maar daarna bleek NAC Breda over twee wedstrijden te sterk. Zo eindigden het seizoen mede dankzij Arts toch nog met een goed gevoel.

Technisch manager Nico Haak: “Toen we Alfons in april aanstelden als interim-trainer, hebben we al de intentie uitgesproken om ook komend seizoen aan elkaar verbonden te blijven. Alfons beschikt over veel voetbalkennis en ervaring, maar we zien hem ook als een belangrijke cultuurbewaker in de technische staf. Daarom zijn we blij dat we Alfons nu als assistent-trainer van de club kunnen presenteren.”

Arts: “Dagelijks op het veld staan is wat ik het liefste doe, zeker bij deze mooie club die me nauw aan het hart ligt. Ik heb goede gesprekken gevoerd met Nico en de nieuwe hoofdtrainer en we gaan er samen met medewerkers, vrijwilligers, sponsoren en supporters alles aan doen om er een mooi seizoen van te maken.”

Foto: Cor Lasker Fotografie