Ajax jeugd viert in Emmen twee kampioenschappen

Emmen A1-Ajax A2 0-2
Emmen leek zich in de beginfase door de Amsterdammers te laten overdonderen. Dat het na dertien minuten 0-1 stond was dan ook niet verwonderlijk. Nummer negen Aziz Bouhbouh werkte een goed opgezette aanval keurig af: 0-1. Kort daarna begon een betere fase van Emmen dat meer grip op de tegenstander kreeg. Na een klein half uur kreeg Arend Schonewille, na aangeven van Mark Wever, een kans maar zag zijn schot door doelman Richard van Nieuwkoop met enige moeite gestopt worden. Een fout van Koen Otten, die al na achttien minuten de geblesseerde Rick Reins was komen vervangen, leidde bijna tot de 0-2 maar Tom Eulink keerde het schot van Chakib Tayeb.
Na rust kreeg Emmen binnen tien minuten twee grote kansen op minimaal een gelijke stand. Renco van Eeken kwam vrij voor de keeper zonder hem te kunnen passeren en kort daarop kreeg Jesper Voorintholt een prima schootsveld maar produceerde vervolgens een losse flodder. In de 78ste minuut deed Mark Wever goed werk maar zijn voorzet werd net door Jesper Voorintholt gemist. In de laatste minuut kwam Ajax in veilige haven, een treffer die werd ingeleid door een slechte uittrap van doelman Eulink. Adilio Augustin was de maker van de 0-2.
Omdat Cambuur gelijk speelde tegen FC Volendam is de situatie onderin dat met nog een speeldag te gaan vier ploegen in aamerking voor degradatie of promotie/degradatiewedstrijden komen: Emmen (22 punten), Go Ahead Eagles (21), Omniworld (21) en Cambuur (19). Komende zaterdag moet Emmen uit naar Stormvogels Telstar. Omniworld gaat op bezoek naar het naar de eredivisie gepromoveerde FC Volendam terwijl Go Ahead Eagles bezoek krijgt van Cambuur.
Emmen A1: Eulink; Jarno Voorintholt, Kuper, Gaasbeek (87. Hoolsema), Klaassens; Reins (18. Otten), Schepers, Van Eeken; Jesper Voorintholt (83. Broekema), Schonewille (64. Bruinsma), Wever.

Ajax B1-Emmen B1 1-0
Emmen B1 heeft de huid duur verkocht maar zoals wel meer bij jeugdteams van Emmen is het scorend vermogen aan de lage kant. Dat bleek na de in de 15de minuut opgelopen 1-0 achterstand. Emmen kreeg vervolgens meer grip op de wedstrijd. In de eerste helft mondde dat nog niet uit in echt grote kansen maar na de doelwisseling waren Björn Zwikker, Jeffrey Pot (kopbal in zijnet) en Danny Hüsers, van afstand, er toch dichtbij. Er werd druk gezet op het doel van Ajax maar het ontbreken van koele kansenbenutters bleek weer eens fataal. Toch een goede wedstrijd van Emmen B1 dat een puntje had verdiend.
Emmen B1: Ebeltjes; Hüsers, Fühler, Rog, Boer; De Vries (78. De Sevren Jaquet), Zwikker, De Jong; Jaspers (61. Pot), Nouri, De Almeida (48. Van der Weide).

LTC B1-Emmen B2 1-9
‘We hebben voetballes gehad”, verzuchtten begeleiders van LTC na afloop. Emmen B2 won uiteraard verdiend en liet ook nog tal van kansen onbenut. De voortekenen waren overigens niet gunstig geweest omdat Emmen met slechts elf spelers naar Assen afreisde. Kort voor het vertrek haakten twee spelers af waardoor het zonder wisselmogelijkheden was. De elf overgebleven spelers voldeden echter ruimschoots aan de opdracht.
Richard Johannes (assist Pascal Kerkdijk) en Bas Dost op aangeven van Johannes tilden in de 8e en 12e minuut de stand vlot naar 0-2. Daarna stokte het even bij Emmen dat in een mindere fase belandde. LTC kreeg twee goede kansen waarvan er eentje (20e min) werd benut. Drie minuten later tilde Bas Dost de stand vervolgens naar 1-3 op een voorzet van Kerkdijk. Na rust had trainer Pascal Kazantsis zijn elftal op vier posities veranderd en dat zorgde voor een betere balans. LTC kreeg nauwelijks nog kansen. Bas Dost in combinatie met Pascal Kerkdijk zorgde voor 1-4 (42e) waarna het tijdperk van Rob Herbers was aangebroken. Hij scoorde van de 43e tot en met de 47ste minuut een loepzuivere hattrick waarmee het 1-7 stond. In de 74e en 76e scoorde eerst Bas Dost de 1-8 na een pass van Janko Dekker. Laatstgenoemde nam de laatste treffer voor zijn rekening uit een pass van Rob Herbers.
Emmen B2: Feenstra; Görtz, Zuidberg, Siekman, Cremers; Dekker, Moolhuizen, Dost; Herbers, Kerkdijk, Johannes.

Emmen C1-Ajax C1 0-2
Emmen C1 liet vlak voor rust een geweldige kans liggen om tegen het zeker niet imponerende Ajax de leiding te nemen. Na een goed lopende aanval werd Rick ten Voorde in een zeer gunstige stelling gebracht maar de Emmer spits faalde in de afwerking. Drie minuten na de pauze werd zwak ingrijpen in de verdediging Emmen fataal. Rechterspits Danillo Sousa Campos werd daardoor in de gelegenheid gesteld doelman Jurjan Wouda te passeren. Vier minuten voor tijd leverde Campos de voorzet waaruit verdediger Kay Heerings de eindstand op 0-2 kon bepalen.
Emmen C1: Wouda; De Vries, Wolbers (60. Kazantsis), Tim Siekman, Jurgens (36. Bonsing); Chakari (36. Van Aanholt), Swama (47. Van der Berg); Schijf, Wakker, Ten Voorde (55. Zivcic), Beeksma.

De Tubanters C1-Emmen C2 10-1
Emmen C2 heeft in Enschede een ontluisterende nederlaag geleden tegen nummer twee, de Tubanters. Aziz Farsad zorgde voor de ‘eretreffer’ na een blunder van de keeper. In de thuiswedstrijd kon Emmen de Tubanters goed tegengas geven, maar nu waren de Enschedeërs op alle fronten beter. Slap, lusteloos en zonder inzet liet men zich gewillig naar de slachtbank leidden. Toch zullen de Emmenaren snel de ruggen moeten rechten want a.s. dinsdag volgt op de Meerdijk de inhaalderby tegen SVBO, dat nog vecht om lijfsbehoud. Minst slechte man aan Emmen kant was deze middag Lothar van Mourik.

Emmen D1-FC Groningen D1 (beker) 0-5
Frederik Specken (0-1 en 0-2), Henk Bos (0-3), Thomas Careman (0-4) en Pierre Semudenge-Mujene (0-5) scoorden in Stadion De Meerdijk scoorden voor de Groningers.