Terug naar overzicht Terug

Feestelijke afsluiting Scoren voor Gezondheid


Tijdens Scoren voor Gezondheid stond de afgelopen periode in het teken van de afsluiting. Naoberschap United besloot om langs alle deelnemende scholen te gaan en op locatie leuke activiteiten te organiseren op het schoolplein.

In het project Scoren voor Gezondheid werden basisschoolkinderen uit groep 6, 7 en 8 uitgedaagd om een gezondere leefstijl aan te leren aan de hand van een werkboek dat de kinderen op school kregen. De kinderen tekenden een leefstijlcontract waarin zij beloofden tijdens het project (en daarna) een gezonde leefstijl aan te nemen.

De scholieren werden op verschillende manieren uitgedaagd om het beste in hunzelf naar boven te halen. Bij de eerste test werd hun lenigheid op de proef gesteld aan de hand van een ‘sit and reach test’. Hierbij probeer je zo ver mogelijk voorover te buigen terwijl je met gestrekte benen op de grond zit.

Vervolgens was het tijd om de kracht van de leerlingen te testen. Hierbij moesten ze een medicijnbal van vijf kilo zo ver mogelijk proberen weg te gooien. De derde test was een sprinttest, waarbij de deelnemers zo snel mogelijk een afstand van 20 meter moesten overbruggen. Tot slot werd de explosiviteit getest. De leerlingen probeerden vanuit stand zo ver mogelijk te springen. Sommigen lukten het zelfs om twee meter ver te springen!

Niet alleen deze testen stonden op het programma. Uiteraard werd er ook gevoetbald. Het FC Emmen-opblaasdoel was toch echt de grote favoriet onder de leerlingen. Daarnaast werden er partijtjes gespeeld en deze gingen er soms hard (maar fair) aan toe!

Aan het einde van de afsluiting werden de kinderen beloond voor het harde werken en ontvingen ze een door Glenn Bijl ondertekende Scoren voor Gezondheid-diploma.

Verdeeld over de gemeenten Borger-Odoorn, Coevorden en Emmen deden er 340 leerlingen mee met Scoren voor Gezondheid. Volgend seizoen zal het project nog twee keer worden uitgevoerd, in het najaar en in het voorjaar.

Scoren voor Gezondheid is mede mogelijk gemaakt door EFDN, het Erasmus+ programma, Kans voor de Veenkoloniën en Provincie Drenthe.