Afscheid van het seizoen met verlies tegen amateurs

FC Emmen heeft het seizoen definitief afgesloten met een duel tegen een selectie bestaande uit spelers van de Beiler verenigingen Fit Boys en Beilen. De wedstrijd werd gespeeld in het kader van een feestelijke dag van sport en cultuur. De bijdrage van FC Emmen aan deze druk bezochte dag op sportpark Noordwest was een 4-2 nederlaag.

FC Emmen had nog vijftien spelers bereid gevonden om het seizoen uit te luiden. Eentje daarvan was doelman Dennis Telgenkamp die op de bank bleef en twee waren proefspelers. Als linker verdediger mocht Gamito Linger het proberen: een speler die in de jeugd van FC Utrecht had gespeeld, daarna via Ajax zaterdag 2 op Cyprus was beland en nu weer de handen vrij heeft om een nieuwe club te vinden. Dat zal vermoedelijk niet FC Emmen zijn want hij bakte er niet veel van en werd na een helft dan ook vervanger. De tweede proefspeler was de Macedoniër Hristijan Denkovski: een 22 jarig neefje van de bekende Groninger horeca man Bobby Milevski. Denkovski, die korte tijd in de beloften van FC Groningen heeft gespeeld maar intussen bij Vardar Skopje is beland, kon aardig voetballen. Hij speelde dik een uur waarna hij geblesseerd raakte.

Hristijan Denkovski.

Gamito Linger (Foto’s: Roel Bos).

Hoewel er met Kulhan, Siekman en Kwee toch eerstelijns spelers in de opstelling stonden, werd de achterste linie nogal eens overlopen. Dat was al in de vierde minuut toen routinier Bertus Wolters van een misser gebruik maakte door 1-0 te scoren. Drie minuten later stond het echter reeds gelijk toen Derian Reinders een pass van Jurjan Mannes ineens op de slof nam. Wolters kreeg kort daarna een tweede grote kans maar benutte die nu niet. FC Emmen speelde slordig en creëerde weinig mogelijkheden in de eerste helft. Proefspeler Linger was bij toeval nog dicht bij een treffer toen de Beiler doelman Oosting het ongevaarlijk lijkende afstandsschot van Linger losliet en via de paal het veld weer in zag stuiten. Kort voor rust dacht Frank Olijve te scoren met een knal vanaf hooguit vijf meter maar doelman Oosting redde voortreffelijk.

Na de rust kwamen er elf frisse spelers van Beilen/Fit Boys in het veld te staan en die gaven de Emmenaren handen vol werk. Een beetje fortuin hoorde daar ook bij want scheidsrechter Broekman zag in een reddingsactie van doelman Eser Elmali een strafschop wat een tikkeltje overdreven was. Tim Seubring schoot vervolgens de 2-1 binnen. In de laatste tien minuten gingen de steeds verder opdringende Emmenaren twee keer de boot in. Haryan Velthuis scoorde fraai de 3-1. Derian Reinders deed iets terug met de 3-2 en in de extra tijd schoot Tim Seubring de gastheren naar 4-2.

Beilen/Fit Boys Combinatie-FC Emmen 4-2. 4. Wolters 1-0, 7. Reinders 1-1, 48. Seubring (strafschop) 2-1, 80. Velthuis 3-1, 85. Reinders 3-2, 90. Seubring 4-2. Scheidsrechter: Broekman. Toeschouwers: 900.
FC Emmen: Elmali; Kwee, Kulhan, Siekman, Linger (46. Metaj), Mannes, Olijve, Reinders, Denkovski (67. Mulder), Hagenauw (46. Baric), Mulder (46. Dos Santos).