Adžić meteen trefzeker bij winst op Excelsior 2

FC Emmen 2 heeft maandagmiddag een knappe overwinning geboekt op koploper Excelsior 2. In het tweede deel van de reservecompetitie waren de Emmenaren op eigen veld uiteindelijk met 4-1 te sterk. Nieuwe aanwinst Luka Adžić maakte zijn debuut in het shirt van Emmen en bekroonde deze direct met een doelpunt.

FC Emmen 2 begon met nieuwe aanwinsten Pontus Dahlberg en Luka Adžić in de basis. Laatstgenoemde liet zich al vroeg in de wedstrijd van zijn beste kant zien. De van Anderlecht gehuurde aanvaller schoot na zes minuten de openingstreffer binnen. Hierna kreeg de ploeg kansen op een tweede treffer, maar de goal viel aan de andere kant. Ahmed Mendes Moreira maakte na dik een half uur spelen de gelijkmaker. Jafar Arias stelde nog voor de rust orde op zaken na een fraaie assist van Nikolai Laursen: 2-1.

In de tweede helft was Excelsior even dichtbij de gelijkmaker, maar een kopbal van Stijn Meijer raakte de paal. Emmen kregen hierna kansen zat op de derde en beslissende treffer, maar het zou uiteindelijk tot vijf minuten voor tijd duren voordat deze viel. Arias schoof de bal rustig binnen en maakte zo zijn tweede van de middag. Het slotakkoord was voor middenvelder Henk Bos, hij bepaalde vlak voor tijd de eindstand op 4-1.

Door de zege staat Emmen nu op de vijfde plaats met vijf punten uit vijf duels. De volgende wedstrijd speelt FC Emmen 2 op maandag 2 maart, dan speelt het de uitwedstrijd tegen FC Eindhoven 2.

FC Emmen 2 – Excelsior 2: 4-1