ADO verslaat Emmen

Op bezoek bij ADO Den Haag hebben we met 3-0 verloren. In tegenstelling tot eerdere nederlagen, speelde de tegenstander vanavond simpelweg beter dan de Emmenaren.

In de openingsfase waren beide ploegen aan elkaar gewaagd, maar bleven kansen uit. De eerste echte kans van de wedstrijd, na een kwartier spelen, was meteen raak – helaas niet in Drents voordeel. ADO-spits Henk Veerman kreeg met enig fortuin de bal vanaf links voor zijn voeten, waarna hij knap draaide en van dichtbij raak schoot: 1-0.

Wat volgde was een eerste helft waarin beide ploegen erg slordig waren, maar de thuisploeg meer de bal had. Het creëren van kansen wilde dan ook maar niet lukken. De kansen die wél ontstonden, werden ook meteen benut. Zo kwam ADO tien minuten voor de pauze op 2-0, toen Lasse Viggen in het Emmer strafschopgebied tussen veel spelers zijn voet achter de bal kreeg en zo een bal vanaf rechts binnenwerkte.

Op slag van rust leek Emmen nog een kans te krijgen om terug te komen in de wedstrijd. Via Chardi Landu en Piotr Parzyszek leek Jari Vlak alleen op de keeper af te kunnen, maar de bal was te lastig om te controleren. Daardoor kon een Haagse verdediger nog ingrijpen.

Geen aansluitingstreffer
Na rust hadden de Emmenaren het verdedigend wat beter voor elkaar (vooral dankzij een sterk spelende Julius Dirksen), maar het wilde voetballend nog niet lukken. De hoge druk van de Hagenezen bemoeilijkte de Drentse opbouw, waardoor te vaak gekozen werd voor de lange bal. Die kwamen te vaak niet aan en daardoor werd alleen Parzyszek gevaarlijk, hij schoot uit een voorzet van Jeff Hardeveld over.

Met onder andere Lucas Bernadou bracht Fred Grim een kwartier na rust meer voetbal in de ploeg. Langzaam maar zeker kwamen de Emmenaren daardoor meer in het spel voor. Toch was het pas vlak voor tijd dat er nog een kans kwam; Bernadou speelde Maikel Kieftenbeld vrij met een mooi balletje, maar zijn inzet ging naast.

Emmen bleef op zoek naar de aansluitingstreffer en daardoor kreeg ADO nog meer ruimte. Waar Alex Schalk eerst nog een kans onbenut liet, deed Jort van der Sande dat in blessuretijd niet. Hij schoot de 3-0 binnen en besliste zo het duel.

Volgende week spelen we in eigen huis tegen FC Eindhoven. De ploeg kan alle steun goed gebruiken, klik hier voor alle ticketinfo!

ADO Den Haag – FC Emmen: 3-0
15. Henk Veerman 1-0
36. Lasse Viggen 2-0
90+5. Jort van der Sande 3-0