Terug naar overzicht Terug

Aanwezigen op forumavond kritisch en bezorgd


In het forum hadden technisch-manager Thiemo Meertens, trainer Harry Sinkgraven en aanvoerder Roy Stroeve zitting. Algemeen-directeur Henk Eising moest tot teleurstelling van de zaal verstek laten gaan. Hij had echter van te voren kenbaar gemaakt dat indien het forum op deze datum zou worden gehouden hij door privé omstandigheden niet aanwezig kon zijn.
De meeste vragen gingen richting Thiemo Meertens. Zo werd het nut van de samenwerking met SC Heerenveen in twijfel getrokken maar daarover was hij stellig. ,,Ik ben daar blij mee en met de spelers uit Heerenveen. Het is simpelweg zo dat indien dit niet was gebeurd FC Emmen geen licentie had gekregen. Op dat moment konden we niet de daarvoor benodigde zeventien spelers bij elkaar brengen. Er heeft wel in de pers gestaan dat ik in de samenwerking teleurgesteld zou zijn maar dat is bezijden de waarheid. Er zijn natuurlijk altijd facetten waarover verschillend kan worden gedacht maar dat hou je altijd. Verder moeten we het ook niet meer hebben over spelers die niet zijn gekomen want we moeten het met de spelers doen die hier nu zijn. Ik geloof er in dat we het met deze groep redden, hoewel ik eerlijk moet zijn dat me het zweet uitbreekt bij de gedachte aan degradatie.”
De roep om versterking van de selectie kon Meertens beantwoorden met de aankondiging dat Guus de Vries terug keert. De tweede aanwinst in korte tijd want eerder werd de Zwitser Milos Malenovic aangetrokken.
Trainer Harry Sinkgraven gaf aarzelend toe dat hij zich tot wel een beetje in de steek gelaten voelde toen hij met deze groep de competitie in moest. ,,Ik kreeg heel jonge spelers van SC Heerenveen plus voor een deel jonge spelers van FC Emmen. Dan weet je dat je een wisselvallig seizoen tegemoet gaat. Fysiek wordt er in de Jupiler League immers veel meer gevraagd dan bij de beloften. Ik wist dus dat het lastig zou worden maar heb nooit gedacht dat we na negen wedstrijden slechts twee punten zouden hebben.”
Aanvoerder Roy Stroeve zit als echte Emmenaar uiteraard ook met de huidige positie in zijn maag. ,,We hebben steun van iedereen nodig en zie ook dat gezien de de manier van spelen het ook kan. We moeten echter zorgen dat we stabiel worden en in staat zijn een hele wedstrijd te domineren.”