A-jeugd wint met hakken over de sloot

FC Emmen A1-Quick A1 2-1
Coach Tom Saintfiet liet een handvol spelers buiten de basis omdat ze maandagavond een belangrijke rol in het beloftenelftal moeten vervullen. De ’tweede keus’ was niet beter dan de Hagenaars maar nam wel in de 34e minuut een 1-0 voorsprong middels Richard Johannes. Beide partijen kwamen verder nauwelijks toe aan het scheppen van kansen. Omdat FC Emmen er niet in slaagde de voorsprong uit te bouwen bleef de dreiging op een toevallige gelijkmaker bestaan en die werd in de 65e minuut ook bewaarheid toen de Haagse aanvoerder Benthem de 1-1 scoorde. Daarna bracht Tom Saintfiet vijf wissels aan en daaronder zat de gouden met Kevin Görtz die indirect uit een hoekschop vijf minuten voor tijd voor de winnende goal zorgde.
FC Emmen A1: Sprenger; Kleinenberg, Roukema, Dekker, De Almeida; Van Bergen (70. Dost), Moolhuizen, Nouri (70. De Roo); Jaspers (78. Görtz), Manuel (70. Zwikker), Johannes (70. Van der Weide).

Danny Jaspers wordt door de Haagse aanvoerder op de huid gezeten.

Tevreden gezichten nadat Richard Johannes de 1-0 scoorde.

Doelman Gerben Sprenger heeft last van de zon.

Doze Manuel komt er niet langs. (Foto’s FC Emmen Media).

Haarlem B1-FC Emmen B1 4-1
Een slap en ongeïnspireerd spelend FC Emmen B1 ging kansloos ten onder. De verdediging was mede daardoor niet in staat de Haarlemse centrumspits af te stoppen die alle vier goals voor zijn rekening nam. De enige treffer van de Emmenaren werd in de 58e minuut door Wesley Wakker gescoord. Op dat moment was de stand reeds 3-0 door goals in de 37e, 40e (strafschop) en 41e minuuut. Drie minuten voor tijd werd het nog 4-1.
FC Emmen B1: IJzerman; De Vries, Wolbers (41. Dos Reis), Siekman, Van der Berg, Kuilder (Bal), Van Aanholt (Kazantzis), Wakker, Ten Voorde, Van der Graaf, Beeksma (Oosting),