A-jeugd haalt koploper Omniworld van voetstuk

FC Emmen A1-FC Omniworld A1 3-1
De ploeg uit Almere kwam naar Emmen zonder een enkel punt te hebben afgestaan maar ging ook zonder een enkel punt naar huis. Het was weliswaar een zwaar bevochten overwinning voor de thuisploeg die voetballend misschien een tikkeltje minder was maar dat werd met een optimale instelling gecompenseerd. Voor FC Emmen A1 was het de vierde achtereenvolgende competitiezege. Spits Rik-Jan de Groot kreeg de eerste grote kans maar schoot na ruim een kwartier over. In de tegenaanval moest doelman Lennon Ebeltjes vervolgens zijn ploeg voor een achterstand behoeden. In het restant van de eerste helft gaven de Emmenaren les in het efficiënt benutten van de mogelijkheden. Randy van der Weide prikte in de 22e minuut de 1-0 binnen en vijf minuten later verhoogde Danny Jaspers tot 2-0. FC Omniworld, met veel lengte in de voorste lijn, kwam in de tweede helft beter uit de startblokken wat in de 53e minuut tot de aansluitingstreffer van Chelton Linger leidde. Daarna ontspon zich een gevecht op het scherp van de snede. De gasten probeerden van alles om de glijkmaker te forceren maar de verdediging van FC Emmen hield stand. Coach Tom Saintfiet gooide er zelfs met Rick Kleinenberg een extra slot op de deur in. De thuisclub beperkte zich met de inmiddels ingewisselde Björn Zwikker tot de counter en tien minuten voor tijd was Zwikker dichtbij de 3-1 maar tikte de bal naast. Een minuut later sloeg FC Emmen echter wel toe via de tweede goal van Randy van der Weide.
FC Emmen A1: Ebeltjes; Görtz, Roukema, De Roo, De Almeida; Dekker, De Groot (50. Zwikker), Moolhuizen; Jaspers (62. Kleinenberg), Dost (80. Johannes), Van der Weide (88. Manuel).

Randy van der Weide (liggend) scoort de 1-0.

Lennon Ebeltjes wuift de bal naast.

Danny Jaspers (uiterst rechts) schiet de bal langs de vallende doelman binnen: 2-0.

De muur kijkt angstig om maar de vrije trap van Omniworld levert niets om.

Doelman Lennon Ebeltjes moest af en toe een moeilijk karweitje opknappen.

(Foto’s FC Emmen Media)

Excelsior Rotterdam B1-FC Emmen B1 2-1
Even onverwachts als de zege op Ajax een week eerder was het verlies in Rotterdam. De winnende goal viel namelijk drie minuten in de extra tijd nadat de Emmenaren het betere van het spel hadden. Excelsior was kort na de pauze op voorsprong gekomen maar Jessie van der Graaf trok de stand weer gelijk. Hij tikte de rebound binnen nadat Tim Siekman met een vrije trap de paal had geraakt. Hoewel FC Emmen daarna de betere ploeg was bleven echte grote kansen uit. Een puntje mee naar huis nemen was daardoor het maximaal haalbare maar ook dat bleef uit. Excelsior scoorde namelijk diep in de extra tijd de winnende goal. ,,Zuur”, vond trainer Joseph Oosting. ,,Je speelt beter, de wil is er ook en om dan in de 83e minuut de boot in te gaan.”
FC Emmen B1: IJzerman; De Vries (41. Van der Graaf), Wolbers, iekman, Dos Reis; Van Aanholt, Ten Voorde, Van der Berg; Wakker, Kuilder, Beeksma.

HSC ’21 C1-FC Emmen C1 2-2
Er had meer dan een gelijkspel ingezeten voor de Emmenaren die na een redelijke eerste helft in het vervolg wat terug vielen. De start was perfect want FC Emmen opende reeds in de eerste minuut de score via Wouter Beijering. Vijf minuten later lag echter de gelijkmaker achter doelman Yannick Berends. Twaalf minuten na de doelwisseling nam de ploeg uit Haaksbergen uit een strafschop zelfs de leiding. De voorsprong van HSC ’21 hield vijf minuten stand. Een schot van Robin Fokkens werd door Mike Koenders zodanig van richting veranderd dat de keeper van HSC ’21 kansloos was. In deze stand kwam geen verandering meer.
FC Emmen C1: Berends; Bos, Hoff, Fokkens, Stollenga (36. Locadia); Heerkes (58. Hindriks), Slagveer (50. Van Bree), Koenders; Westebring, Caria, Beijering.

Rood Geel D1 – FC Emmen D1 0-8
Een regelmatige overwinning voor de D-jeugd waarin het vooral in de eerste helft goed voetbal liet zien. Mark Meijer, Danny Bouws en Pascal Huser schoten de Emmer formatie naar een 0-3 voorsprong. De tweede helft was iets minder wat het niveau betrof maar desondanks werd de score moeiteloos naar 0-8 getild. Pascal Huser, Stephen Warmolts, Boris Rasevic, Julian Mol en Stan Ypenburg waren de doelpuntenmakers.
FC Emmmen D1: Bos (31. Rob Schuldink); Rijkens (31. De Jong), Room (31. Mol), Jonkers, Strating (31. Wouter Schuldink); Warmolts, Bouws, Westebring; Meijer, Huser, Chacon (18. Ypenburg).