A-jeugd fors onderuit bij FC Zwolle

FC Zwolle A1-FC Emmen A1 5-3
FC Emmen miste nogal wat basisspelers omdat ze aanstaande maandag in de beloften moeten opdraven. De B-junioren Tim Siekman en Wesley Wakker stonden daardoor in de basis terwijl in de tweede helft met René Wolbers en Frank Schijff twee andere B-junioren hun opwachting maakten.
Ondanks de onverwachte wijzigingen waarvoor de debuterende trainer Gerhard Hüsers kwam te staan speelde FC Emmen aanvankelijk zeker niet slecht. Inzetten van Danny Jaspers (4e) en Janko Dekker (19e) werden echter van de lijn gekopt. De thuisclub had na veertien minuten wel de leiding genomen maar uitblinker Richard Johannes maakte drie minuten later gelijk. Danny Jaspers bracht vervolgens de Emmenaren op voorsprong met een goal in de 34e minuut. De Zwollenaren kwamen vijf minuten voor de pauze op gelijke hoogte. Direct na rust nam FC Emmen wederom de leiding en Richard Johannes was de maker van de 2-3. In de laatste twintig minuten gingen de Emmenaren evenwel door de knieën. FC Zwolle scoorde in de 70e, 72e en 80e minuut. Kort daarna moest bovendien Patrick Roukema met een rode kaart naar de kant.
FC Emmen A1: Ebeltjes; Kleinenberg (46. Wolbers), Roukema, Siekman, De Almeida; Moolhuizen (70. Van Bergen), Wakker, Dekker; Johannes (70. Schijff), Dost (46. De Groot), Jaspers (46. Manuel).

Go Ahead Eagles D1-FC Emmen D1 9-0
De D-jeugd organiseerde een oefenduel tegen de Deventer jeugd en kreeg een ongenadig pak slaag. De rust ging in bij een 4-0 stand waarna Go Ahead Eagles, een middenmoter in de oostelijke Topklasse, nog een handvol treffers scoorde. De Emmenaren, zonder een half dozijn spelers die wegens blessures en ziekte ontbraken, waren fysiek niet opgewassen tegen de thuisclub die voornamelijk met tweedejaars spelers aantrad terwijl bij FC Emmen zelfs E’tjes uit de voetbalschool stonden opgesteld. Toch een goede les meende coach Nico Haak. ,,Het niveau in Oost ligt met veel meer teams van bvo’s veel hoger. We weten nu waaraan we moeten werken.”