A- en B-jeugd stellen teleur

Quick Boys A1 – FC Emmen A1 1-0
Een zeer onfortuinlijke nederlaag voor de Emmenaren die hiermee de kans op de tweede periodetitel verspeelden. De thuisclub kwam al in de achtste minuut op voorsprong via een dubieuze treffer. Er ging een situatie aan vooraf waarbij de bal ruim de zijlijn was gepasseerd maar de grensrechter van de thuisploeg reageerde niet waardoor de Katwijkse ploeg een aanval kon opzetten die in een doelpunt uitmondde. De toekenning van het doelpunt leidde tot hevige protesten maar de scheidsrechter die de situatie zelf niet kon beoordelen bleef bij zijn beslissing. ,,Het bestuur van Quick Boys heeft na afloop nog excuses aangeboden”, zei trainer Gerhard Hüsers. ,,Een mooi gebaar maar we schoten er niets mee op.” Dat laatste kon FC Emmen zich overigens zelf verwijten want daana werden zo veel kansen gecreëerd dat de dubbele cijfers bijna haalbaar waren geweest. In de eerste helft kregen Danny Jaspers (2×0, Björn Zwikker, Bas Dost en Randy van de Weide uitstekende mogelijkheden maar slaagden niet. In de laatste minuut voorde pauze raakte Janko Dekker zelfs nog de paal. Na rust was het het zelfde liedje. Quick Boys liet FC Emmen komen, dat kwam dan ook en kreeg ook weer tal van kansen maar het wilde maar niet lukken. Twintig minuten voor tijd leek een strafschop voor FC Emmen de ommekeer te brengen maar Björn Zwikker schoot op de paal! Vijf minuten later raakte Rik-Jan de Groot wederom de paal. Met gemiste kansen voor Zwikker en Martin de Roo ging de wedstrijd naar een voor FC Emmen dramatisch einde.
FC Emmen A1:
Ebeltjes; Kleinenberg, Görtz, De Roo, De Almeida; Moolhuizen (80. Van Bergen), Dekker (46. Johannes), Zwikker; Jaspers (46. De Groot), Dost, Van der Weide.

FC Emmen B1-BV Veendam B1 0-1
Een pijnlijke nederlaag voor de Emmenaren die de punten zo hard nodig hebben tegen een ploeg die tot dus ver slechts een keer won. De wedstrijd was van zo matig gehalte dat het bij tijden pijn aan de ogen deed. In de eerste helft waren er amper doelrijpe kansen te bewonderen, na de pauze zat er iets meer leven in de brouwerij. Wesley Wakker schoot in de eerste minuut over maar vijf minuten later kwamen de Veendammers na een prima aanval verrassend op voorsprong: 0-1. Die 0-1 stand werd tot aan de laatste minuut met hand en tand verdedigend in een soms irritante sfeer met veel duw- en trekwerk waarbij het voetbal werd vergeten. C-junior Gianluca Caria kreeg in de slotfase nog een kansje op de gelijkmaker maar miste het doel terwijl kort daarna een schot van Wesley Wakker tot corner werd verwerkt. In de voorlaatste minuut moest René Wolbers nog met rood naar de kant.
FC Emmen B1;
Ijzerman; Schijff, Wolbers, Siekman, Van der Berg; Kazantzis, Kuilder (68. Bal), Wakker; caria, Beeksma, Ten Voorde (56. Van der Graaf).

René Wolbers (rechts) lijkt de richting kwijt.

Jordy Beeksma wordt vakkundig afgestopt.

Doelman Pieter IJzerman kan het even niet aan zien.

Frank Schijff (rechts met badmuts) in contact met een Veendammer.

Het ging er af en toe onvriendelijk aan toe.

De Veendammer elftalbegeleiders, met links Martin Drent, keuren de geblesseerde Tim Siekman geen blik waardig.

Frisia D1-FC Emmen D1 0-7
De superieure Emmenaren scoorden alle zeven goals in de eerste helft met Michael Chacon als topschutter. Hij nam de 0-1, 0-3, 0-4 en 0-7 voor zijn rekening. Pascal Huser was verantwoordelijk voor de 0-2 en 0-6 terwijl Stan Ypenburg de 0-5 op zijn naam schreef. Na de pauze haalden de vele wissels aan Emmer zijde het ritme uit de ploeg terwijl de thuisploeg er van alles aan was gelegen om de score niet verder te laten oplopen. Dat laatste lukte dan ook.