FC Emmen A1 moet in slotfase buigen voor Ajax

Ajax A2-FC Emmen A1 2-1
Ondanks het verlies tegen de koploper had FC Emmen-coach Berry Zandink toch een compliment over voor zijn ploeg. ,,Ajax voetbalde wat gemakkelijker maar we hebben hard gewerkt. Vooral in de eerste helft zaten we goed in de wedstrijd.” De eerste periode werd met een 0-1 stand afgesloten. In de 27e minuut dropte Frank Schijff de bal achter de Ajax defensie waarop Rick ten Voorde kon scoren: 0-1. Kort voor de pauze had Steven de Blok een mogelijkheid om zijn ploeg naar een 0-2 tussenstand te schieten, na een assist van Danny Kiekebelt, maar ging zonder succes voor eigen glorie. In de tweede helft kwam Ajax sterk opzetten hoewel aanvankelijk opgelegde kansen uit bleven. Steven de Blok leek zelfs een herkansing te krijgen toen hij alleen op de doelman afging maar werd ten onrechte afgefloten. Ajax gooide vervolgens alles op de aanval en kwam ruim een kwartier voor tijd op gelijke hoogte. Toen Lars van den Berg kort voor tijd een kopduel verloor gingen de Amsterdammers zelfs nog met de volle buit strijken.
FC Emmen A1: Koops; Van der Ham (81. Kuilder), Schijff, Van den Berg, Koenders, Beeksma, Bal, Kiekebelt (80. Kranenburg), Ten Voorde, De Blok, Fidom.

FC Emmen B1-De Graafschap B1 0-3
Een terechte nederlaag voor de Emmer B-jeugd die weliswaar lang in de wedstrijd bleef maar zelf bijna niets kon afdwingen. Wat veldspel betrof maakten de teams elkaar in de eerste helft elkaar weinig met na een kwartier spelen een doelkans voor de gasten maar doelman Wiebe Zinger boog een inzet tot hoekschop om. Vier minuten na de pauze liet de Emmer verdediging zich voor de eerste keer verschalken toen doelman Zinger van dicht bij werd gepasseerd. FC Emmen bleef wel hard werken maar de weinige mogelijkheden die het kreeg bleven zonder succes. Zo werd een vrije trap op een gunstige afstand door Herman Hindriks over geschoten.. In de laatste vijf minuten ging het helemaal mis. De Graafschap liep hierin uit naar 0-3 en de strijd was gestreden. Niet voor invaller Robin Fokkens echter die er een minuut voor het einde nog in slaagde tegen rood op te lopen.
FC Emmen B1: Zinger; Hoff (72. Fokkens), Poelstra, Streutker, Westebring, Elpermann (55. Hindriks), Van Bree (55. Bas), IJzerman, Slip, Heerkes, Slagveer (72. Stollenga).

Dilan van Bree ziet een actie mislukken.

Jens Jurn Streutker verliest dit kopduel.

Jan Hubert Elpermann wordt getackled.

Roan Poelstra en Jens Jurn Streutker kunnen niet bij de bal.

FC Emmen C1-FC Omniworld C1 0-3
De uitslag doet een kansloze nederlaag vermoeden maar dat is volgens coach Nico Haak bezijden de waarheid. ,,In de eerste helft hebben we na een wat moeilijk begin goed gespeeld en ook kansen gehad. Ook na de doelwisseling was dat het geval maar na de 0-1 incasseerden we in de slotfase nog twee tegengoals omdat de ruimtes te groot werden. Toch hebben we ook in die fase kansen gehad.” De eerste helft werd met 0-0 afgesloten met mogelijkheden voor Kay Rijkens en Pascal Huser. FC Omniworld bleef niet achter en illustreerde dat met een schot op de paal. In de 50e minuut werd het echter 0-1, een situatie die ontstond na een afgeslagen hoekschop. FC Emmen probeerde met een extra spits het blad te wenden maar kreeg in de slotfase het deksel op de neus in de vorm van twee tegengoals. Voor de thuisclub konden Pascal Huser en Reza Hosseini op doelrijpe mogelijkheden bogen maar succes bleef uit.
FC Emmen C1: Eberhard (60. Kortman); Rijkens (55. IJzerman), Ots, Strating, Westebring, Warmolts, Rasevic (36. Ypenburg), Streutker, Huser, Bouws, Hosseini.

Stephen Warmolts (links) zet een aanval op.

Boris Rasevic (7) heeft geen succes met dit schot.

FC Emmen D1-Twente Heracles D1 0-5
Hoewel de Tukkers kandidaat voor de titel zijn leek FC Emmen lang voor een surprise te kunnen zorgen. In de eerste 25 minuten zette het namelijk de toon en kreeg ook geweldige scoringskansen. Zo raakten Joe Osasso en Sander Boer de lat terwijl een schot van Leon Berens werd gestopt. In de 25e minuut kregen de gasten echter een strafschop toegewezen die ook werd benut. Dat bleek het keerpunt in de wedstrijd te zijn want nog voor de doelwisseling liep Twente Heracles uit naar 0-3. Trainer Sander van de Lustgraaf was echter niet ontevreden. ,,Ook in de tweede helft hebben we goed partij geboden.” De gasten liepen in het tweede bedrijf wel uit naar een 0-5 eindstand.
FC Emmen D1: Schrik (Koers); Arends, Grave, De Vos, Van Dijk (Baas), Berens, Nijkamp, Heerkes (Meinderts), Osasso (Azarkan), Boer (Greve), Spijodic (Berends).