FC Emmen JO19 laat punten in Amsterdam liggen.

Het oudste jeugdteam van FC Emmen stelde teleur door de uitwedstrijd tegen AFC JO19 met 3-2 te verliezen. FC Emmen JO15 deed het goed door Almere City FC een gelijkspel af te dwingen.

AFC JO19(2)-FC Emmen JO19 (1) 3-2
Na de matige start van de vorige week werd tegen het tweede team onder 19 van het Amsterdamse AFC op revanche gerekend. Maar het begin was weer niet sterk want al in de tweede minuut raakte FC Emmen op achterstand. De scherpte leek te ontbreken ondanks dat er in de afgelopen dagen goed was getraind. In de 14e minuut kwam FC Emmen echter toch op gelijke hoogte. Thom Scheper leverde het voorwerk en Kjelt Engbers rondde het keurig af. Het spel ging vervolgens wat op en neer tot na dik een half uur de scheidsrechter de thuisclub een penalty toekende. Het leverde weinig begrip bij de Emmenaren op, maar AFC trok zich er niets van aan en scoorde vanaf de stip 2-1. Tijdens de pauze werd de Emmenaren op het hart gedrukt scherper aan de wedstrijd te beginnen en dat leverde al binnen een minuut resultaat op. Na een actie van Jochem Scholten kwam Anthony Trajkoski in scoringspositie en de Australiër maakte vervolgens keurig gelijk. FC Emmen wilde vervolgens door drukken en kreeg in de 68e minuut de kans om op 2-3 te komen. Kjelt Engbers mocht een strafschop nemen maar evenals de week ervoor miste hij de trap vanaf elf meter. Het werd nog erger voor de formatie van trainer Gert Heerkes want vijf minuten voor het einde scoorde AFC de winnende 3-2.
FC Emmen JO19: Scherpen; Sliedrecht, Wielink, Berends, Van den Berg, Bijlsma, Trajkoski, Jochem Scholten (73. Deiman), De Grote, Engbers, Scheper.

FC Emmen JO15-Almere City FC JO15 1-1
FC Emmen JO15 vierde het gelijke spel tegen Almere City FC als een overwinning. Begrijpelijk want ondanks dat de technisch vaardiger gasten het grootste deel van het duel bepaalden werd toch een punt gepakt. Dat laatste was voor een belangrijk deel te danken aan het goede keeperswerk van Yme Meier die diverse mogelijkheden onschadelijk maakte. In de eerste helft kreeg FC Emmen JO15 slechts een scoringskans en die werd prompt benut. In de 32e minuut tikte Roan Gierveld zijn ploeg naar de 1-0 na een assist van Jerany Lie-a-Lien. In de tweede helft kwam de thuisclub iets beter in de wedstrijd. Zo had Jeroen Welles een prima actie maar besloot die met een veel te hoog gericht schot. De gelijkmaker kon echter niet uitblijven en die kwam er in de 51e minuut. Spits Djenario Daniels controleerde de bal fraai en liet Yme Meier kansloos. Met hard werken slaagde FC Emmen er vervolgens in deze stand vast te houden.
FC Emmen JO15: Meier; Dokter, Dion Klaassens, Dijk, De Roo, Bjorn Klaassens, Welles, Slor (66. Abad), Gierveld (69. Meinen), Plaggenborg, Lie-a-Lien (55. Draisma).

aal2

FC Emmen JO15 doelman Yme Meier is klemvast

aal3

Het doelpunt van Roan Gierveld wordt gevierd.

aal1

Doelman Yme Meier ziet een aanval op zich afkomen. Links (5) is Vincent de Roo.

DZOH JO11(1)-FC Emmen JO11 (1) 1-12
Vooraf zat er enige spanning op deze wedstrijd want in het seizoen 2015/16 was dit een ontmoeting tussen de nummers 1 en 2. Deze keer was FC Emmen echter veel te sterk en nam na vijf minuten al de leiding. Een minuut later maakte DZOH gelijk, maar daarna was de koek op voor de Rietlanders. FC Emmen bouwde de voorsprong regelmatig uit tot het uiteindelijk dozijn was bereikt.
De doelpunten voor FC Emmen JO11 (1) werden gescoord door:  Mike Kriekjes 3, Sem Hilberts 3, Joep ten Napel 2, Jesse Stolte 2, Alseny Cisse 2, ED tegenstander.

Roda JC JO14-FC Emmen JO14 1-2

FC Emmen JO13 (2)-SC Cambuur JO13 (1) 0-7.
Dat de jonge Emmenaren het moeilijk zouden krijgen tegen het uit de eerste divisie gedegradeerde Cambuur 13 (1) was vooraf duidelijk. Ondanks de 0-7 uitslag was FC Emmen echter niet kansloos, het bood goed weerstand en met name in de eerste helft werd er bij vlagen goed gevoetbald. In de eindfase ontbrak echter meestal de precisie wat bij de gasten beter was verzorgd getuige de 0-3 ruststand. Ook in de tweede helft bleef FC Emmen redelijk weerstand bieden maar de Leeuwardenaren liepen wel regelmatig uit naar een 0-7 eindstand. De volgende week gaat FC Emmen 13 (2) uit naar FC Groningen waar het onlangs met 2-1 op een toernooi van won.
FC Emmen 13 (2): Van Dijk (Jipping); Zwaagstra (Dogan), Smid, Jongsma, Huls (Zwaagstra), Bijkerk, Quispel (Usta), Kartoidjojo (Sehi), Doldersum (Jansen), Joesten (Bosch), Van Velzen (Scholtens).