Terug naar overzicht Terug

11 juni: banenevent ‘Kom naar je toekomst’


Donderdag 11 juni organiseert  de gemeente Emmen in samenwerking met diverse organisaties, waaronder FC Emmen, een evenement voor bijstandsgerechtigden uit de gemeente. Tijdens deze dag ontmoeten zij werkgevers met vacatures en krijgen ze uitleg over de mogelijkheden om weer richting werk te komen. Daarnaast zijn er allerlei workshops te volgen. Doel is om inwoners die een bijstandsuitkering hebben een extra duwtje in de rug te geven om weer aan de slag te komen.


Programma
Na een centrale aftrap op de tribune van het FC Emmen stadion, zijn er in het hele stadion activiteiten. Deelnemers kunnen rechtstreeks in contact komen met diverse werkgevers en direct solliciteren op vacatures. Mensen met een grotere afstand tot de arbeidsmarkt kunnen ontdekken welke mogelijke stappen er zijn naar werk, zoals werkervaringsplekken, fitheidstrajecten of vrijwilligerswerk. Daarnaast zijn er verschillende workshops, zoals netwerken, pitchen, jezelf presenteren en je eenvoudig representatief kleden.

Aanmelden
Aanmelden voor dit event kan door vóór 9 juni een e-mail te sturen naar [email protected]. Alle deelnemers krijgen een goodiebag. Er is plek voor maximaal 500 deelnemers.