Sportieve maatschappelijke themabijeenkomsten FC Emmen Naoberschap

De maatschappelijke programma’s van FC Emmen Naoberschap zijn, ondanks dat het jaar nog maar net begonnen is, alweer in volle gang. Het organiseren van een drietal sportieve maatschappelijke themabijeenkomsten in de komende periode sluit daar mooi bij aan. 

Planning
De volgende sportieve maatschappelijke themabijeenkomsten staan de komende tijd op het programma:

Datum en tijdLocatieSport en maatschappelijk thema
Woensdag 8 maart 
12.30 uur – 17.00 uur
Plaza Sportz Coevorden
Klinkenvlier 1, 7742 PG Coevorden
Padellen en ‘Jeugd & Gezondheid’
Vrijdag 21 april 
13.00 uur – 17.00 uur
DGC De Gelpenberg
Gebbeveenweg 1, 7854 TD Aalden
Masterclass golfen en ‘Meedoen’
Woensdag 21 juni
13.00 uur – 17.00 uur
Parc Sandur
Sandurdreef 5, 7828 AA Emmen
Suppen & Boogschieten en ‘Op weg naar werk’

Padellen en ‘Jeugd en Gezondheid’
De eerste themabijeenkomst staat gepland op woensdagmiddag 8 maart. De middag start, na een ontvangst en het omkleden, met padellen (binnen). Padel is een unieke racketsport en heeft veel weg van tennis en squash. De sport is spectaculair, snel en dynamisch door het gebruik van de wanden. Plaza Sports stelt de rackets en ballen beschikbaar indien nodig, je dient alleen je sportkleding en schoeisel mee te nemen. Nadat iedereen zich na het padellen weer heeft opgefrist, staat er een maatschappelijke presentatie over het thema ‘Jeugd en Gezondheid’ op het programma. De presentatie neemt je mee in de projecten FC Emmen School en Scoren voor Gezondheid en ook kun je eventuele ideeën of opmerkingen over beide projecten kwijt. We sluiten de middag af met een hapje en een drankje.

Masterclass golfen en ‘Meedoen’
De tweede themabijeenkomst vindt op plaats vrijdagmiddag 21 april. De middag start, na een ontvangst en het omkleden, met een masterclass golfen. Onder leiding van twee professionals volgt iedereen de masterclass golfen op zijn of haar niveau. DGC De Gelpenberg stelt het materiaal beschikbaar, indien nodig. Je dient zelf passende kleding en schoeisel mee te nemen. Na het golfen staat er een maatschappelijke presentatie over het thema ‘Meedoen’ op het programma. De presentatie staat in het teken van de (FC Emmen) OldStars en het Walking Football en je krijgt de mogelijkheid om mee te denken over hoe we het aantal Walking Football-teams in de provincie Drenthe kunnen vergroten. Tot slot sluiten we de middag af met een hapje en een drankje.

Suppen & boogschieten en ‘Op weg naar werk’ 
De derde en laatste themabijeenkomst van het voetbalseizoen 2022-2023 staat op woensdagmiddag 21 juni op het programma. De middag begint met de activiteiten suppen en boogschieten. Suppen is razend populair. Jezelf staand voortbewegen met peddel en board. Inspannend maar toch relaxed dobberen. Parc Sandur stelt het board en de peddel beschikbaar voor ons. Je dient zelf passende (zwem)kleding mee te nemen. Boogschieten is een leuke buitensport die je thuis niet zo snel zult doen en leuk voor jong en oud. Je volgt de les onder begeleiding van een professional.

Na het suppen en boogschieten volgt er een maatschappelijke presentatie over het thema ‘Op weg naar werk’. Liesbeth Omvlee, projectleider van NetWerk Emmen, neemt je bij de presentatie mee in een maatschappelijk initiatief van EMCO-groep, Menso en de gemeente Emmen. Met NetWerk Emmen krijgen werkzoekenden met zeer grote afstand tot de arbeidsmarkt een arbeidscontract bij de EMCO-groep. NetWerk Emmen komt tegelijkertijd de leefomgeving ten goede. De werknemers verzamelen namelijk zwerfafval en scheiden het waardoor het op korte termijn kan worden hergebruikt. Ook deze activiteit sluiten we af met een hapje en een drankje.

Naam(Vereist)
Sportieve en maatschappelijke themabijeenkomst(Vereist)