Nederlaag bij laatste thuiswedstrijd van het jaar

De laatste thuiswedstrijd van 2023 is teleurstellend afgelopen. Het duel met de nummer twee van de ranglijst Roda JC werd met 0-1 verloren.

Na een zeer indrukwekkende minuut stilte, waarbij we overleden Emmenaren wiens namen verschenen op de LED-boarding eerden, kon de wedstrijd beginnen. In de openingsfase was het vooral rood-wit aan de bal en kwam Roda JC amper van de eigen helft af, maar kansen bleven vooralsnog uit.

Halverwege de eerste helft moest Emmer doelman Jan Hoekstra voor het eerst ingrijpen met een snelle reflex na een hoekschop, maar daarna creëerden de Emmenaren twee grote kansen. De eerste was voor Ahmed El Messaoudi, die na een snelle aanval de bal niet lekker raakte. Op het half uur was Piotr Parzyszek heel dichtbij; na een mooie aanval via El Messaoudi, Rui Mendes en Lucas Bernadou, ontving de spits de bal aan de linkerkant in het strafschopgebied. Hij schoot meteen richting verre hoek, maar raakte de paal.

In de extra tijd kregen de Drenten het deksel op de neus. Walid Ould Chikh brak door op de linkerkant en schoot de bal langs Hoekstra in het doel, waardoor de ploeg van Bas Sibum aan de leiding ging op De Oude Meerdijk.

Emmen dringt aan
In de tweede helft kwamen er al snel mogelijkheden voor Joey Konings, eerst uit een vroege voorzet van Lorenzo Burnet en later uit een vrije trap van Mendes. Zo halverwege het tweede bedrijf begon Emmen echt aan te dringen, met onder meer een goede invalbeurt van de herstelde Chardi Landu, die vanaf links voor gevaar zorgde.

Jari Vlak probeerde het van afstand en Patrick Brouwer, een andere invaller, was ook tweemaal gevaarlijk. Eerst raakte hij van dichtbij het hoofd van Brian Koglin, daarna kreeg hij vanaf rechts een schietkans. In de slotfase waren twee Koempels nog dichtbij een treffer; Enrique Peña Zauner wipte de bal over het doel van Hoekstra heen, waarna zijn ploeggenoot Matisse Didden bijna zijn eigen doelman verschalkte. De grootste kansen op de gelijkmaker waren echter voor Parzyszek, die een voorzet van Brouwer over schoot en met een omhaal de handen van Roda-goalie Koen Bucker vond. Omdat ook een schot van Landu in blessuretijd niet tussen de palen belandde, bleef het bij 0-1 op De Oude Meerdijk.

De derde nederlaag op rij is een bittere pil voor de ploeg van Fred Grim. Volgende week gaan we op bezoek bij FC Dordrecht, op jacht naar een goede afsluiting van 2023. Klik hier voor de ticketinfo!

FC Emmen – Roda JC: 0-1
45+1. Walid Ould-Chikh 0-1

Schoten: 18-12
Schoten op doel: 4-2
Balbezit: 60-4-
Corners: 8-3

FC Emmen: Hoekstra; Te Wierik, Vos (84. Scholte), Dirksen (74. Schouten), Hardeveld (46. Burnet); Vlak, Bernadou; Konings (65. Brouwer), El Messaoudi, Mendes (65. Landu); Parzyszek.

Roda JC: Bucker; Reith, Didden, Koglin, Bijleveld; Beerten, Ould-Chikh; Peña Zauner, Kongolo, Daneels; Schmid.