Welkom In Ons Voetbal!

Het project wordt mede mogelijk gemaakt door het Erasmus+
programma van de Europese Unie, de UEFA Foundation for Children en M&GEZOND!

In de zomer van 2019 is FC Emmen in samenwerking met het asielzoekerscentrum Emmen het project “Welkom In Ons Voetbal” begonnen. Gedurende twaalf weken werd er twee keer per week training gegeven aan kinderen tussen de 7 en 14 jaar oud. Plezier maken staat tijdens de voetbaltrainingen centraal, want met dit project mogen jonge asielzoekers zich welkom voelen in Nederland! De officiële naam van het project is Welcome Through Football.

Om de jonge deelnemers allemaal het gevoel te geven dat zij bij FC Emmen horen, ontvangen zij allen een FC Emmen trainingsshirt. Daarentegen wordt er wel verwacht dat de kinderen zich volgens de FC Emmen kernwaarden gedragen. Om daar aandacht voor te vragen staat er elke week een FC Emmen kernwaarde centraal. Van respect tonen tot het zijn van een voorbeeld en van discipline tot initiatief nemen. Het kwam allemaal voorbij.

Na het volbrengen van de twaalf trainingsweken ontvingen alle deelnemers uit handen van de FC Emmen-trainers een Welkom In Ons Voetbal-certificaat.
Saillant detail: voormalig vluchteling en profvoetballer, Willy Lubowa, was één van de trainers tijdens het Welkom In Ons Voetbal-project.