Talenten van de Toekomst

Talenten van de Toekomst is een project voor jongeren tussen de 14 en 20 jaar woonachtig in de gemeente Emmen, Coevorden of Borger-Odoorn. Het project heeft een looptijd van zestien weken, waarin deelnemers op maatschappelijk gebied het verschil kunnen gaan maken in de omgeving. MDT staat voor maatschappelijke diensttijd. Het programma heeft drie doelstellingen: jongeren ontdekken hun eigen talenten, doen iets voor de buurt en ontmoeten nieuwe mensen. Na afloop van het project ontvangen de deelnemers een MDT-certificaat. Het MDT-certificaat staat goed op je CV.

Tijdens deze zestien weken gaan de jongeren bezig met hun persoonlijke doelen. Alle deelnemers krijgen een werkboek waarbij ze hun doelen invullen, evalueren en bijstellen. Met deze doelen gaan ze aan de slag tijdens de verschillende activiteiten, zoals het business evenement, het organiseren van onderlinge wedstrijddagen en maatschappelijke buurtbijdrages en het volgen van verschillende workshops. Het ontmoeten van nieuwe mensen is ook een belangrijk thema. De jongeren komen in contact met andere deelnemers van verschillende BVO’s, maar met sponsoren en partners van FC Emmen (Naoberschap). Tijdens het traject worden jongeren aan het denken gezet: waar liggen mijn interesses en waar ben ik goed in? En wat zou ik hier in de toekomst mee willen. Door deze vragen te beantwoorden kunnen jongeren betere schoolkeuzes maken.

FC Emmen Talenten van de Toekomst is een onderdeel van het MDT-project Community Champions. In dit project werken wij samen met de Eredivisie CV, Excelsior Rotterdam, Feyenoord, De Graafschap, Vitesse, Sparta Rotterdam, RKC Waalwijk, FC Twente en EFDN.