Scoren voor Gezondheid!

Tijdens het project Scoren voor Gezondheid worden basisschoolkinderen uit de bovenbouw uitgedaagd om een gezondere leefstijl aan te nemen. Zo is er gedurende twintig weken volop aandacht voor bewegen en gezonde voeding. Het project wordt feestelijk afgetrapt en afgesloten op De Oude Meerdijk, terwijl er in de klas vanuit een speciaal FC Emmen-werkboek wordt gewerkt.

Wat Scoren voor Gezondheid zo uniek maakt, is dat het volledig in het teken staat van FC Emmen. Doordat FC Emmen en de mascotte SIBI centraal staan hopen wij dat wij zo veel mogelijke kinderen enthousiast te krijgen om mee te doen. Tijdens de feestelijke kick-off tekenen de deelnemende kinderen een leefstijlcontract samen met een FC Emmen-speler waarin zij beloven zich tijdens de twintig weken in te zetten voor een gezondere leefstijl. In de klas leren de kinderen uit het werkboek allerlei dingen over gezonde voeding en beweging. Zo leren ze eten uit de schijf van vijf en ontdekken ze op welke manieren je kan bewegen. Op de fiets naar school gaan is bijvoorbeeld al een vorm van beweging! Kortom, Scoren voor Gezondheid probeert kinderen uit Zuidoost-Drenthe op een leuke manier kennis te maken met gezonde voeding en beweging.

Scoren voor Gezondheid is een initiatief van EFDN en wordt mogelijk gemaakt door het Erasmus+ programma, Kans voor de Veenkoloniën en de provincie Drenthe.