Scoren in Drenthe

Jeugdwerkloosheid is een steeds groter wordende uitdaging. Enerzijds zijn er jongeren die school niet hebben afgemaakt, anderzijds is een grote groep die zijn vastgelopen op het werk. Met het project helpen wij jongeren tot dertig jaar met een afstand tot de arbeidsmarkt. Met het project helpen wij jongeren om de volgende stap in hun carrière te bereiken. Dit kan een baan zijn of een opleiding.

De jongeren krijgen twee dagdelen in de week een training en volgen daarnaast een bijeenkomst van het USG Restart. Deze bijeenkomsten hebben als doel om de arbeidsvaardigheden te verbeteren. Ze gaan aan de slag met het opstellen van CV en leren hoe je een sollicitatiegesprek moet voeren. Daarnaast worden er doelen gesteld en bepalen ze waar ze aan het einde van het project willen staan.

Tijdens de trainingen staan respect, plezier en het samenwerken centraal. Ook wordt op het voetbalveld de koppeling gemaakt naar het werkveld. Het project wordt georganiseerd in samenwerking met USG Restart en Arbeidsmarktregio Drenthe.