Scoor een Boek!

Scoor een Boek!

Dat goed leren lezen voor de taalontwikkeling van opgroeiende kinderen van cruciaal belang is weet iedereen. Toch wordt er – met name in de Zuidoosthoek van Drenthe – door kinderen te weinig gelezen. Er is zelfs sprake van een laaggeletterde regio. FC Emmen heeft daarom samen met de Bibliotheek Emmen en Coevorden het project Scoor een Boek! omarmt.

Een uniek leesproject voor honderden kinderen uit groep 5 en 6 van het primair onderwijs. Tien weken lang worden de kinderen uitgedaagd door verdediger Jeff Hardeveld – ambassadeur vanuit FC Emmen voor een Scoor een Boek! – om zoveel mogelijk boeken te lezen. Scoor een Boek! combineert lezen met sport, want… scoren kun je overal! Lezen is niet alleen heel erg belangrijk, het is ook nog eens heel erg leuk.

Met onder andere een tweetal filmpjes waarin Jeff Hardeveld, SIBI en leerlingen de hoofdrol spelen, een bezoek van een FC Emmen-speler aan de deelnemende groepen en een afsluitende sportdag in stadion De Oude Meerdijk, draagt FC Emmen Naoberschap bij aan het stimuleren van lezen en bewegen. Tijdens de sportieve afsluiting wordt ook het aantal gelezen boeken bekend gemaakt. Wederom een mooie combinatie van lezen en sport, want ook door te bewegen presteren kinderen op school beter.