Scoor een Boek

IMG_0632

Scoor een Boek!

Dat goed lezen voor de taalontwikkeling van opgroeiende kinderen van cruciaal belang is weet iedereen. Toch wordt er- met name in de Zuidoosthoek van Drenthe- te weinig gelezen. Er is zelfs sprake van een laaggeletterde regio. FC Emmen heeft daarom samen met de Bibliotheek Emmen besloten om het project Scoor een Boek! te omarmen.

Een uniek leesproject voor 450 leerlingen uit groep 5 en 6 van het primair onderwijs. Acht weken lang worden kinderen uitgedaagd door FC Emmen keeper Kjell Scherpen – Ambassadeur vanuit FC Emmen voor Scoor een Boek! – om zoveel mogelijk boeken te lezen. Scoor een Boek! combineert lezen met sport, want… scoren kun je overal! Lezen is niet alleen heel erg belangrijk, het is ook nog eens heel erg leuk.

Met onder andere een tweetal filmpjes waarin Kjell Scherpen met een leerling de hoofdrol speelt, een bezoek van een FC Emmen OldStar aan de deelnemende groepen en een afsluitende sportdag in het stadion De Oude Meerdijk, dragen FC Emmen en Naoberschap United bij aan het stimuleren van lezen en bewegen. Tijdens de sportieve afsluiting wordt ook het aantal gelezen boeken bekend gemaakt. Wederom een mooie combinatie van lezen en sport, want ook door te bewegen presteren kinderen beter op school.Info Scoor een Boek! 

04 februari 2019Aftrap
11 maart 2019Rustsignaal
18 maart 2019Einde rust
17 april 2019Eindsignaal

Website Scoor een Boek!

Bibliotheek_418_021_vestiging_kort
cq5dam.web.384.614