Naoberschap Inside

Een belangrijke taak van de Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI) is het opsluiten van mensen die een celstraf opgelegd hebben gekregen. Echter is het zeker net zo belangrijk om te werken aan een succesvolle terugkeer in de maatschappij om daarmee de overlast, criminaliteit en onveiligheid in de samenleving terug te dringen. Het inzetten van sport via FC Emmen (Naoberschap) met ‘Naoberschap Inside’ is daarbij een heel geschikt middel.

Onder de noemer ‘Naoberschap Inside’ krijgen gemotiveerde en gescreende gedetineerden de kans om succesvol te starten met re-integreren. Gedurende een achtweeks traject krijgen de deelnemers twee keer per week voetbaltraining van een maatschappelijk voetbaltrain/er. Maar er vinden ook groeps- en individuele gesprekken plaats. Want waarom zit iemand opgesloten en hoe kunnen we ervoor zorgen dat diegene niet weer terugkeert in de gevangenis? Tijdens alle activiteiten van Naoberschap Inside dragen de deelnemers FC Emmen-kleding. Een belangrijk onderdeel van succesvol re-integreren is het vinden van een baan. Om dat te kunnen bereiken is er een samenwerking met MatchBoyz Recruiting en Career gestart. Via het netwerk van FC Emmen (Naoberschap) wordt per individu een match gezocht met een werkgever. Voor de één betekent dat iemand nog een opleiding moet volgen, terwijl het ook zo maar kan zijn dat een deelnemer direct aan het werk kan.

‘Naoberschap Inside’ gaat al in detentie met gedetineerden uit de provincie Drenthe aan de slag. In de laatste fase van hun straf kunnen gemotiveerde en gescreende gedetineerden bijvoorbeeld vrijwilligerswerk in en rond het stadion van de club doen. Ook willen we als eerste betaald voetbalclub in Nederland eigen trainers in de gevangenis van Veenhuizen inzetten om met deze mannen te gaan sporten. Een succesvolle terugkeer in de maatschappij staat hierbij voorop.Adres
De Oude Meerdijk
Stadionplein 1
7825 SG Emmen 

Openingstijden 
De Oude Meerdijk 
ma. t/m vr. 
9.00 – 17.00 uur

Contact 
0591-670670
0591-621048
[email protected]