Gezond ontbijt

52544856_2928306697186803_8580671434169253888_n

Het gezonde ontbijt met de gehele FC Emmen selectie is een initiatief van FC Emmen, Naoberschap United, JOGG Emmen en M&Gezond!

Gezond ontbijt! 

Ontbijten is belangrijk. De eerste maaltijd van de dag is niet zomaar bedacht. Ons lichaam heeft het ’s nachts zonder eten moeten doen. Om goed te kunnen functioneren en presteren hebben we na het opstaan weer voedsel nodig.

In de Zuidoosthoek van Drenthe is het helaas heel normaal dat veel kinderen slecht ontbijten of zelfs zonder ontbijt naar school gaan. FC Emmen en Naoberschap United willen dit graag onder de aandacht brengen. Daarom organiseert Naoberschap United samen met M&Gezond het gezonde ontbijt in het stadion!

Eens in de twee maand worden honderd kinderen en ouders uit de gemeente Emmen uitgenodigd voor een ontbijt in het stadion De Oude Meerdijk. Zij schuiven dan aan voor een gezond ontbijt bij de eerste selectie van FC Emmen. Elke ouder en kind komt bij minimaal één speler of trainer aan tafel te zitten. De spelers gaan op een laagdrempelige manier in gesprek met de ouders en kinderen om te praten over het belang van gezond ontbijten. Uiteraard is er tussendoor nog voldoende tijd om et de spelers en trainers op de foto te gaan en handtekeningen te scoren.

Nadat het gezonde ontbijt ten einde is krijgen alle kinderen de opdracht mee om een ontbijtselfie te maken. Na het maken van een ontbijtselfie, wordt deze gedeeld met FC Emmen en Naoberschap United, die vervolgens de foto printen en deze op een fotowall in het stadion ophangen.

Informatie Gezond ontbijt

12 februari 2019: Gezond ontbijt
19 maart 2019: Gezond ontbijt

Website AH Klaver Kortwijk:


logo-gemeente-emmen-1
logo-mm
JOGG Logo