FC EMMEN G-voetbalteam

De Bijzondere Eredivisie is een initiatief van Het Gehandicapte Kind, mogelijk gemaakt door de deelnemers van de VriendenLoterij.

Vanaf het seizoen 2019 – 2020 speelt het FC Emmen G-voetbalteam op het hoogste niveau van Nederland. Het G-voetbalteam komt dit seizoen namelijk uit in de Bijzondere Eredivisie.

De Bijzondere Eredivisie is een competitie op Eredivisie niveau voor voetballers van 10 tot 18 jaar met een handicap. FC Emmen is één van de twaalf profclubs die deelneemt aan de Bijzondere Eredivisie. Tijdens de competitie die verder bestaat uit; ADO Den Haag, Ajax, De Graafschap, FC Groningen, sc Heerenveen, Excelsior Rotterdam, NEC Nijmegen, Go Ahead Eagles, SC Cambuur, VVV-Venlo en FC Utrecht worden meerdere wedstrijden op één dag gespeeld.

Met het G-voetbalteam wil FC Emmen een podium creëren voor G-spelers met ambitie. Ondanks dat iemand een beperking heeft willen wij laten zien het mogelijk is om op hoog niveau te spelen. Daarmee vergroten we tegelijk de zichtbaarheid van kinderen met een handicap in de regio en bevorderen we positieve beeldvorming. Wij geven hiermee het G-voetbal een mooie impuls en stimuleren sportparticipatie onder kinderen met een handicap. Want sport versterkt je gezondheid, zelfredzaamheid en zelfvertrouwen. En door samen te sporten leer je vriendjes en vriendinnetjes kennen.

Adres
De Oude Meerdijk
Stadionplein 1
7825 SG Emmen 

Openingstijden 
De Oude Meerdijk 
ma. t/m vr. 
9.00 – 17.00 uur

Contact 
0591-670670
0591-621048
[email protected]