FC Emmen G-sportdag

In samenwerking met de NAM en Fonds Gehandicaptensport kijken wij met trots terug op een zeer geslaagde G-sportdag op vrijdag 31 mei 2019. Tijdens de sportdag voor mensen met een beperking mochten wij 120 deelnemers ontvangen, waarvan veertig deelnemers nog niet aan een sport deden.

Na de opening van de commissaris van de Koning, mevrouw Klijnsma, de burgermeester van Emmen, Eric van Oosterhout, en de directeur van de NAM, Johan Atema, konden deelnemers in vier sportrondes deelnemen aan verschillende sporten. Er was keuze uit: voetbal, hockey, korfbal, wielrennen en fi tness. Alle activiteiten werden enthousiast ontvangen. De diversiteit van de deelnemers, zowel in leeftijd als in handicap, was erg mooi om te zien. Voor iedere deelnemer werd de activiteit op maat gemaakt, zodat zij ongeacht hun handicap volop konden genieten van de sport. Voor, tussen en na de sportrondes hadden alle deelnemers, maar ook bezoekers, de mogelijkheid om op het voorplein aan activiteiten van het energiefestival deel te nemen. Van het maken van een eigen vogelhuisje tot het produceren van je eigen smoothie met een blenderbike. Er was voldoende vertier.

De G-sportdag was zo succes- en waardevol dat wij ook komend jaar met onze partners een G-sportdag organiseren, om op die manier blijvend aandacht te vragen voor de sportparticipatie onder mensen met een beperking in de Zuidoosthoek van Drenthe.