FC Emmen G-Sportdag

In samenwerking met de NAM, Fonds Gehandicaptensport en BioRacer kijken wij met trots terug op drie zeer geslaagde edities van de G-sportdag op De Oude Meerdijk. Tijdens de sportdag voor mensen met een beperking mochten wij 120 deelnemers ontvangen, waarvan veertig deelnemers nog niet aan een sport deden. Het grote succes zorgt ervoor dat we jaarlijks een G-sportdag op De Oude Meerdijk organiseren. Op deze manier vragen wij blijvend aandacht voor de sportparticipatie onder mensen met een beperking in de regio.

Het gaat niet alleen om voetbal tijdens de G-sportdag. Naast voetbal is er keuze uit hockey, korfbal, wielrennen en fitness. De diversiteit van de sporten en de deelnemers, zowel in leeftijd als in handicap, maakt zo’n sportdag al een succes. Voor iedere deelnemer wordt de activiteit op maat gemaakt, zodat zij ongeacht hun beperking volop konden genieten van de sport.

Voor, tussen en na de sportrondes krijgen alle deelnemers, maar ook bezoekers, de mogelijkheid om op het voorplein aan activiteiten van het energiefestival deel te nemen. Van het maken van een eigen vogelhuisje tot het produceren van je eigen smoothie met een blenderbike. Er wordt gezorgd voor voldoende vertier.