Blindentribune

blinden 23

Blindentribune 

Stadion De Oude Meerdijk is elke thuiswedstrijd van FC Emmen tot aan de nok toe gevuld. Vele mensen weten de weg naar het stadion altijd goed te vinden. Toch is het helaas niet vanzelfsprekend voor een ieder om een thuiswedstrijd van FC Emmen te bezoeken om wat voor reden dan ook.

Zo ook de mensen met een visuele handicap, beter bekend als de mensen die slecht zien of blind zijn. Een uitkomst voor deze mensen is de zogeheten blindentribune. Via een speciaal live-verslag, waarin zeer gedetailleerd wordt verteld wat er op en rondom het veld gebeurt, kunnen mensen met een visuele handicap toch de wedstrijd beleven. Het live-verslag is via een speciaal kastje en een headset te volgen. Een fantastische uitkomst! FC Emmen is in het seizoen 2018/2019 druk bezig geweest met de realisatie van een structurele blindentribune, zodat mensen met een visuele handicap structureel live kunnen genieten van de wedstrijd in het stadion van FC Emmen

Informatie Blindentribune 

De blindentribune is in het seizoen 2018/2019 éénmalig georganiseerd. Tijdens de wedstrijd FC Emmen – De Graafschap kregen 10 visueel gehandicapten en meegekomen begeleider hun eigen plekje op de hoofdtribune. Om de wedstrijd te kunnen volgen kregen de mensen een koptelefoon op waar de commentator te horen was. Deze gaf heel gedetailleerd commentaar. De wedstrijd was spannend en aanwezigen hadden een super avond!

FC Emmen en Naoberschap United zijn druk aan het inventariseren of het mogelijk is om structureel een blindentribune te creëren bij FC Emmen. De doelstelling is om dit beschikbaar te hebben vanaf het seizoen 2019/2020. Een definitief besluit is er nog niet, deze volgt spoedig is de verwachting!


Adres
De Oude Meerdijk
Stadionplein 1
7825 SG Emmen 

Openingstijden 
De Oude Meerdijk 
ma. t/m vr. 
9.00 – 17.00 uur

Contact 
0591-670670
0591-621048
Info@naoberschapunited.nl