FC Emmen School

FC Emmen (Naoberschap) krijgt het gehele voetbalseizoen door vele vragen vanuit het onderwijs om een bijdrage te leveren aan een specifiek lesprogramma of thema. Daarnaast onderneemt FC Emmen regelmatig initiatieven voor het (basis)onderwijs. Om enerzijds de vraag vanuit het onderwijs en het aanbod vanuit FC Emmen beter te structureren bestaat er vanaf het voetbalseizoen 2021 – 2022 de mogelijkheid om een FC Emmen School te worden.

Basisscholen die graag een FC Emmen School worden krijgen een uitgebreid aanbod van activiteiten die een bijdrage leveren aan verschillende maatschappelijke thema’s. De activiteiten vallen onder drie pijlers: educatie, gezondheid en sportparticipatie. De activiteiten zijn samengevoegd tot een menukaart. Scholen hebben de mogelijkheid om per klas en schooljaar een keuze te maken uit de activiteiten.

Zo komen er OldStars van FC Emmen voorlezen in de klas, verzorgt FC Emmen een gymles, wordt er aandacht besteed aan de thema’s pesten, discriminatie en verantwoord gamen door middel van een workshop, maar staat er ook een optioneel wedstrijdbezoek aan een thuiswedstrijd van FC Emmen op het programma. Ook heeft een FC Emmen School de mogelijkheid om zelf met een voorstel voor een inhoudelijke samenwerking te komen.