Veelgestelde vragen over Coronavoucher

Waarom wordt er een tegemoetkoming aangeboden?
Het seizoen 2019-’20 is vanwege COVID-19 voortijdig beëindigd en daardoor zijn een aantal wedstrijden niet gespeeld. Omdat seizoenkaart- en tickethouders wel tickets hebben gekocht voor deze niet gespeelde wedstrijden komen clubs hun supporters tegemoet met een aantal opties.

Wat houdt de tegemoetkoming precies in?
Dat is per club verschillend. Vanaf 12 mei stelt iedere club uit de eredivisie en de Keuken Kampioen Divisie haar supporters op de hoogte van de precieze invulling van de opties. Bij FC Emmen kun je een voucher voor merchandise-artikelen aanvragen.

Waarom zou ik hiervan afzien?
Inkomsten uit verkoop van seizoenkaarten en tickets zijn voor Nederlandse clubs van vitaal belang in hun totale begroting. Door geen beroep te doen op de tegemoetkoming blijft de financiële schade voor jouw club enigszins beperkt. Kortom; jouw club is hier enorm bij geholpen.

Waarom hebben de voetbalclubs het zo lastig nu de competitie niet wordt uitgespeeld?
Door het voortijdig beëindigen van het seizoen 2019-20 missen clubs veel inkomsten, waaronder bijvoorbeeld inkomsten uit ticketverkoop. De clubs moeten tegelijkertijd gewoon aan hun verplichtingen blijven voldoen. Deze zijn gebaseerd op verwachte inkomsten zonder tussenkomst van alle noodzakelijke maatregelen vanwege COVID-19.

Waar moet ik op letten als ik een tegemoetkoming accepteer?
Je wordt vanaf 12 mei door FC Emmen op de hoogte gesteld van de inhoud van de tegemoetkoming. Iedere club komt met eigen opties voor de supporters die één of meerdere wedstrijden hebben gemist.

Voor vragen zijn wij per e-mail via [email protected] bereikbaar en telefonisch op dinsdag 12 mei, woensdag 13 mei en donderdag 14 mei tussen 11.00 en 14.00 uur.