Terug naar overzicht Terug

Voorbeschouwing FC Emmen – SC Telstar


FC Emmen speelt zondagmiddag om 12.15 uur een thuiswedstrijd tegen TOP Oss.

FC Emmen kent een uitstekende start in de tweede periode. Na de 3-0 overwinning tegen FC Eindhoven, werd dinsdagavond voor het eerst in eigen huis gewonnen. De ruim 7.000 toeschouwers zagen een 2-0 overwinning voor de eigen ploeg en dat werd gevierd op De Oude Meerdijk, ook tot vreugde van trainer Robin Peter. “Onze supporters hebben er even op moeten wachten, maar het was fantastisch om na afloop zoveel blije gezichten te zien”, laat de trainer na de laatste training voor de wedstrijd tegen SC Telstar weten.

“We hebben er ook wel even van kunnen genieten, maar vanaf donderdag zijn we weer met de komende wedstrijd tegen Telstar bezig. Een lastige ploeg om tegen te spelen”, weet Peter. “Ze hebben weliswaar de laatste vijf duels gelijk gespeeld, maar hebben ook nog maar twee keer verloren. En ze hebben de topscorer van de Keuken Kampioen Divisie in hun ploeg. Zakaria Eddahchouri heeft er al negen gemaakt, dus moeten we verdedigend ook scherp zijn.”

SC Telstar
De gasten zijn het seizoen begonnen met een 3-2 overwinning bij Vitesse. Maar een week later werd in eigen huis met 0-3 van FC Eindhoven verloren. De ploeg van trainer Anthony Correia verloor alleen nog maar uit bij ADO Den Haag. Van Jong PSV en MVV werd gewonnen. Telstar speelde de laatste vijf eerste divisie-duels gelijk en kan de tweede ploeg worden in de laatste dertig jaar die zes eerste-divisie-wedstrijden op rij gelijk speelt. FC Emmen speelde in augustus-september 2017 zes keer achter elkaar gelijk.

FC Emmen won de laatste drie Keuken Kampioen Divisie-duels met Telstar en kan voor de tweede keer deze eeuw vier opeenvolgende overwinningen boeken op de Witte Leeuwen. Van 2002 tot 2004 won FC Emmen ook vier keer in de competitie van Telstar.

Veel balbezit
FC Emmen heeft dit seizoen bijna 59% balbezit. Alleen Jong AZ heeft meer balbezit dit seizoen. Peter snapt dat wel. “Dat heeft ook met onze manier van spelen te maken. We zetten hoog druk en dat levert ook veel balbezit op. Maar het is ook belangrijk wat je met dat balbezit doet en waar op het veld je de bal hebt. Er zijn ook ploegen die liever de bal niet hebben en afwachten wat de tegenstander gaat doen.”

Fitte selectie
De ploeg van Peter heeft de beide duels met FC Eindhoven en TOP Oss goed verteerd. “Ik ben blij dat we ongeschonden uit beide duels zijn gekomen. Dat is erg prettig”, geeft Peter toe. Maar dat betekent niet dat dezelfde basis gaat beginnen tegen Telstar, Peter: “Ik ga in ieder geval een wijziging in de basis doorvoeren. Of er meer veranderingen zijn? Dat zie je zondagmiddag om 12.15 uur wel.”

FC Emmen – SC Telstar
zondag 27 oktober, 12.15 uur
De Oude Meerdijk, Emmen
Scheidsrechter: Wiersma

Historie
Bekijk hier de historie van het duel tegen SC Telstar.