Terug naar overzicht Terug

Voorbeschouwing FC Emmen – FC Dordrecht


Nieuwe speelstijl
Vrijdag zullen veel supporters voor het eerst kennismaken met de nieuwe speelwijze van de Drenten. De nieuwe speelstijl was in veel oefenwedstrijden al duidelijk zichtbaar; hoge pressie, snel opbouwen en onder druk in balbezit proberen te blijven. Het leverde in de voorbereiding doorgaans leuk voetbal op. Combineer dat met een hoop nieuwe, jonge en voor het grote publiek minder bekende spelers en het resultaat is dat iedereen ontzettend benieuwd is naar hoe de rood-witten morgen voor de dag komen.

Even terug naar de voorbereiding. Na overwinningen op amateurclubs HZVV (0-8) en FC Klazienaveen (0-15), speelden we met 2-2 gelijk tegen SC Cambuur. Vervolgens verloor de ploeg van Peter van FC Groningen (3-2), SC Verl (2-0) en Arminia Bielefeld (1-0), maar zeker tegen Cambuur en Groningen was het spel in het grootste deel van de wedstrijd meer dan prima. De laatste wedstrijd tegen competitiegenoot FC Den Bosch (1-0) was wederom sterk en ditmaal werd dat ook beloond met een overwinning.

Peter kijkt tevreden terug op de oefencampagne: “Het doel was om een nieuwe speelstijl te implementeren tijdens de voorbereiding. In een korte periode hebben we mooie stappen gezet en zien we op alle aspecten verbetering. We creëren veel kansen en komen veel in de zestien van de tegenstander. Dat zag je ook terug in de laatste oefenwedstrijd tegen FC Den Bosch. Daar hadden wel onszelf wel meer moeten belonen door meer te scoren. Verdedigend zagen we er ook goed en sterk uit.”

FC Dordrecht
Vrijdag staat een wedstrijd op het programma tussen twee teams met veel nieuwe gezichten. Peter: “We weten natuurlijk niet precies wat FC Dordrecht gaat doen, maar we denken klaar te zijn voor vrijdag. Er hangt een fijne sfeer bij ons en de groepsdynamiek is goed. We groeien steeds meer naar elkaar toe. De tegenstander heeft ook veel nieuwe spelers en een jong en dynamisch team. Ze zijn wat dat betreft een beetje vergelijkbaar met ons.”

De Schapekoppen openden de voorbereiding onder de nieuwe trainer Melvin Boel met een 1-6 zege op SV Oranje Wit. Daarna werd er verloren van Eredivisionisten Feyenoord (0-4) en sc Heerenveen (4-1) en speelden ze gelijk tegen Willem II (4-4). Na een 0-1 nederlaag tegen SK Beveren versloegen de Dordtenaren Al-Shamal (1-0), Al-Qadisiya (1-0) en Lommel SK (3-1). Peter kijkt echter niet te veel naar de tegenstander: “Ik weet niet exact hoe ze zij het gaan doen, maar ik weet wel wat wij gaan doen vrijdag. Ik hoop op een dynamische wedstrijd met veel actie voor de doelen, een wedstrijd waarin veel gebeurt – hopelijk vooral in de buurt van het doel van onze tegenstander.”

Voor de nieuwe hoofdtrainer zal het de eerste keer zijn om op De Oude Meerdijk een wedstrijd te coachen. “Ik kijk er enorm naar uit om voor onze eigen supporters te spelen. We hebben nu telkens buiten ons stadion gespeeld en met het publiek erachter wordt het altijd makkelijker. Ik hoop dat we wat moois terug kunnen geven en dat de supporters ons spel mooi gaan vinden.”

Quispel nog geschorst, Hekkert is ziek
Peter beschikt nog niet over zijn volledige selectie. Zo kan hij nog geen beroep doen op Freddy Quispel, omdat hij een schorsing van twee wedstrijden meenam van zijn vorige club. Chardi Landu is nog geblesseerd en Jorn Hekkert is niet okselfris en daardoor waarschijnlijk niet inzetbaar. Alaa Bakir zit wegens privé-omstandigheden in Duitsland en zal daarom helaas niet bij de selectie zitten.

Historie
Vrijdagavond reist FC Dordrecht voor de 33e keer af naar het Drentse land. Daarvan wisten wij zestien ontmoetingen te winnen, speelden we tien keer gelijk en verloren we er zes. Klik hier voor meer historie tussen beide clubs!

FC Emmen – FC Dordrecht
Vrijdag 9 augustus, 20.00 uur
De Oude Meerdijk, Emmen
Scheidsrechter: Vos