Emmen sluit voorbereiding af met winst

We hebben de voorbereiding op het nieuwe seizoen afgesloten met een overwinning. Tijdens een besloten oefenduel versloegen we competitiegenoot FC Den Bosch met 1-0.

Den Bosch-doelman Pepijn van de Merbel moest al heel snel optreden op een inzet van Torben Rhein en hij voorkwam daarmee een vroege openingstreffer. Het was het startsein voor een eerste helft waarin het voornamelijk Emmen was dat de bal had en gevaar stichtte. Toch werden ook de Bosschenaren nog gevaarlijk, toen Thijs van Leeuwen zo’n tien minuten voor de rust de buitenkant van de paal raakte en even later Byron Burgering over schoot.

Na rust gaven de Emmenaren meteen weer vol gas en dat leidde tot kansen voor Kelian Nsona, Alaa Bakir, Robin Schouten en Julius Kade. Laatstgenoemde was het dichtst bij een doelpunt, hij raakte het aluminium. In de slotfase kreeg de ploeg van Robin Peter toch nog loon naar werken, toen Adrian Rogulj goed wegdraaide en in de verre hoek raak schoot: 1-0.

Daarmee sluiten de Drenten de voorbereiding met een goed gevoel af. Morgen is de Open Dag, vrijdag 9 augustus spelen we onze eerste competitiewedstrijd. FC Dordrecht is dan te gast op De Oude Meerdijk, klik hier voor tickets!

FC Emmen – FC Den Bosch: 1-0
87. Adrian Rogulj 1-0

FC Emmen: Unbehaun; Soares, Mulder, Vos (83. Bolk); Schouten (74. Geypens), Wagner, Rhein, Kade (74. Rogulj), Nunumete; Bakir (83. Evina), Nsona (83. Hammouti).