Business partners
Hoofd sponsor

Nieuws

Sinterklaasfeest Kids Club een groot succes

Het was eindelijk weer zover. Sinterklaas en zijn pieten hebben ons weer vergezeld vanuit het warme Spanje. Natuurlijk is het bezoek aan Nederland niet compleet zonder een bezoek aan FC Emmen. Daarom hadden was er ook dit jaar weer het oh zo mooie Sinterklaasfeest voor de ‘Red White Tigers’. Samen met Sinterklaas en zijn pieten heeft de organisatie van de Kids Club weer een leuke en actieve middag weten neer te zetten.

Verloop van de dag…

De dag van het Sinterklaasfeest was aangebroken. Het was een koude, maar toch wel droge en uiteindelijk mooie dag.

Omstreeks 13:35 uur kwamen de eerste kinderen bij de hoofdingang van de JENS Vesting naar binnen druppelen. Ook de pieten waren al aanwezig en gaven de kinderen een warm ontvangst wat gepaard ging met heel veel pepernoten. Met handen vol pepernoten en hun blije gezichtjes liepen de kinderen richting de hoofdtribune waar iedereen zich aan het verzamelen was. Eenmaal zo goed als compleet kon de middag eindelijk van start gaan.

Op het hoofdveld in de JENS Vesting waren er vier verschillende sinterklaas activiteiten te vinden. Deze activiteiten werden begeleid door niemand minder dan onze eigen selectiespelers Dennis Telgenkamp, Youri Loen en Gersom Klok! Ook Sibi en de pieten waren van de partij en lieten zien hoe goed zij overweg konden met een bal. Ook al waren de activiteiten op vriendschappelijk niveau, er werd gestreden alsof men een trofee kon winnen. Tegen 15:00 uur liepen de activiteiten op het hoofdveld tegen hun eind. Vergezelt door de selectiespelers, liepen de kinderen met hun vermoeide lichamen en rode koppies naar binnen richting het spelershome.

Eenmaal aangekomen in het spelershome keken de kinderen hun ogen uit. De ruimte was mooi versiert en er stonden meer pepernoten en bekertjes limonade op de tafels, dan de kinderen bij elkaar konden eten en drinken. Nadat alle kinderen en ouders waren voorzien van strooigoed en een drankje kon de viering eindelijk beginnen. ‘’Waar is Sinterklaas?’’ vroegen de kinderen zich na een tijdje af. Al snel werd duidelijk dat Sinterklaas de weg was kwijt geraakt. Om Sinterklaas de goede kant op te leiden, moesten alle kinderen luidkeels gaan zingen. Aan een paar liedjes had Sinterklaas genoeg, want hij had zijn weg naar het spelershome gevonden! Samen met een piet kwam Sinterklaas het met enthousiaste kinderen gevulde spelershome binnengelopen.

Na het zeer enthousiaste ontvangst ging de Sint in zijn stoel zitten pakten zijn grote boek tevoorschijn. Voor zijn bezoek aan FC Emmen zijn de pieten erg druk geweest met het verzamelen van gekke, grappige en ondeugende verhalen over de leden van de Red White Tigers. Eén voor één werden de kinderen naar voren geroepen om even op schoot te zitten bij Sinterklaas. Elk kind vertrok vervolgens weer met een cadeautje en een hand vol snoepgoed naar zijn of haar stoel. Het cadeautje bleek een mooie tas van FC Emmen te zijn met daarin twee gratis kaartjes voor de wedstrijd FC Emmen – jong Ajax! Nadat alle kinderen hun cadeautjes hadden gekregen en hun buikjes vol zaten met ranja en snoepgoed, was het tijd om afscheid te nemen van Sinterklaas. Ook hier hebben de leden van de Red White Tigers laten zien dat ze goed konden zingen.

Ook deze editie van het jaarlijkse Sinterklaasfeest bij FC Emmen was weer zeer geslaagd. Als organisatie van de Kids Club willen wij Dennis Telgenkamp, Youri Loen, Gersom Klok, de studenten van het Drenthe College en natuurlijk Sinterklaas en zijn pieten hartelijk bedanken voor dit mooie feest. Wij kijken nu al weer uit naar volgend jaar. Tot dan! Hieronder de foto’s van de middag, gemaakt door fotograaf Bennie Wolbers. Meer foto’s? Klik dan hier om naar de site van de Kids Club te gaan.

IMG_3457 IMG_3459 IMG_3464 IMG_3483 IMG_3509 IMG_3550

 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Reacties