Business partners
Hoofd sponsor

Projecten & activiteiten

Naoberschap United heeft zicht als doel gesteld maatschappelijke projecten te initiëren, aandacht te geven en te stimuleren door middel van het gebruik maken van de mogelijkheden en impact van FC Emmen.

De maatschappelijke projecten Naoberschap United vallen onder een aantal thema’s die de kerndoelen aansluiten. De kerndoelen zijn; Jeugd & Gezondheid, Meedoen!, Op weg naar werk en Ondernemerschap & Innovatie.  Deze thema’s zijn overkoepelend en actueel voor de trends in de samenleving op maatschappelijk gebied in het verzorgingsgebied van FC Emmen en Naoberschap United.

Naoberschap United gaat graag deze uitdagingen in de samenleving aan en maakt bij het uitvoeren van diverse projecten ook gebruik van kennis en expertise van de maatschappelijke partners. Een aantal voorbeelden van reeds uitgevoerde projecten:

Onvergetelijke dag voor bewoners De Schans

Voor bijna veertig bewoners van De Schans werd er een leuk uitje georganiseerd. Opgehaald met de spelersbus, een rondleiding en gezellige activiteiten in het stadion, een bezoek aan het Carmelcollege waar leerlingen van het Carmelcollege voor de bewoners een prachtig diner serveerden. En tot slot de wedstrijd FC Emmen – Telstar kijken vanuit de skybox. Wat een prachtige dag en een super combinatie tussen jong & oud!

 Een gezond ontbijt voor meer dan 200 personen in Stadion De Oude Meerdijk!

In deze regio is het helaas heel normaal dat veel kinderen slecht ontbijten of zelfs zonder ontbijt naar school gaan. FC Emmen wil met haar maatschappelijke stichting Naoberschap United dit graag onder de aandacht brengen. Naoberschap United organiseerde samen met JOGG Emmen een gezond ontbijt in het stadion.

Ongeveer 100 kinderen van obs Op ‘t Veld uit Barger-Oosterveld en Rk Sint Frans uit Emmermeer waren voor dit ontbijt uitgenodigd. En niet alleen de kinderen, maar samen met hun ouders! Na de opening van Burgemeester Eric van Oosterhout, werd er samen met de selectie en staf heerlijk gezond ontbeten. De kinderen stelden veel vragen aan de spelers en er was natuurlijk alle ruimte voor foto’s en handtekeningen!

IMG_3251

 

 

 

 

 

 

 

 

OldStars Walking Football bij FC Emmen!

Wij vinden het erg belangrijk om mensen gezond te laten leven en met elkaar in contact te brengen. In het geval van OldStars zijn 60-plussers. Met OldStars willen we zestigplussers (weer) aan het voetballen krijgen, met elkaar in contact brengen en bij FC Emmen betrokken laten zijn!

Bij Walking Football mag er alleen gewandeld worden en dus niet gerend. Dit is om blessures te voorkomen en iedereen de mogelijkheid te bieden mee te kunnen doen. Er wordt zes tegen zes gespeeld, zonder keepers. Tevens mogen er geen slidings gemaakt worden en is lichamelijk contact verboden.

V.l.n.r.: J. Schaart (trainer), D. Winkel, G. Hovenkamp, R. Warczinski, G. Fischer, W. van de Heuvel, R. Hollander, J. Bosman, G. Evenhuis.

V.l.n.r.: J. Schaart (trainer), D. Winkel, G. Hovenkamp, R. Warczinski, G. Fischer, W. van de Heuvel, R. Hollander, J. Bosman, G. Evenhuis.

 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn