Streetleague

53023810_428366911237031_7142246260643201024_n

FC Emmen Streetleague 

Veel kinderen dromen ervan om training te krijgen van FC Emmen. Met de FC Emmen Streetleague komt deze droom uit voor jongens en meisjes uit groep 6,7 & 8!
Want FC Emmen gaat de wijken in. Op maar liefst zes verschillende locaties in de gemeente Emmen wordt er gedurende zes weken getraind onder leiding van FC Emmen trainers.
Na 6 weken hard trainen en veel plezier maken staat in de zevende week de finaledag van de FC Emmen Streetleague in het stadion De Oude Meerdijk op het programma.

De trainingen in de wijken worden gecombineerd met een maatschappelijke activiteit. Deze maatschappelijke activiteiten hebben als doel de kinderen bewust te maken van lokale of gemeenschappelijke aandachtspunten in de omgeving. Zo gaan de kinderen de wijk in om klusjes voor anderen te doen, wordt de wijk afval vrij gemaakt, krijgen de kinderen workshops over hoe om te gaan met geld, en nog veel meer!

Tijdens de finaledag op 17 april 2019 strijden de zes wijken om de cup met de grote oren. Het team dat de wijk vertegenwoordigd wordt tijdens de laatste training bekend gemaakt. Er wordt per wijk gekeken naar hoe een deelnemer zich inzet voor de wijk en of diegene ook actief is bij het voetbalgedeelte. Per wijk wordt er een ‘Team Oud’ en een ‘Team Jong’ geselecteerd. De wijkteams worden tijdens de finaledag gecoacht door FC Emmen spelers! Hoe cool is dat?!

Naast het voetbal gedeelte zijn er ook side-events aanwezig bij de finaledag. Voor hen die het net niet maken tot de selectie die voetballend de wijk mogen vertegenwoordigen zijn er side-events gecreëerd. Hier kunnen de kinderen gebruik van maken. Daarnaast hoort het aanmoedigingen van jouw wijk er natuurlijk ook bij!

Vrienden Loterij
Emmen Gezond
Sedna